Risk- och krishanteringsprogrammet

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Risk- och krishanteringsprogrammet och som student vid Mittuniversitetet.

Vi som undervisar och arbetar med utbildningen ser fram emot att få lära känna dig och att arbeta tillsammans med dig och dina kurskamrater under de kommande åren.

  • Programkod: SRIKG
  • Anmälningskod: M4021
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Introduktion till Risk- och krishanteringsprogrammet äger rum måndagen den 29 augusti kl 10.15-12 i sal G2351. Du kommer att få detaljerad information om utbildningens upplägg och innehåll, samt mer allmän information om studier på universitetsnivå.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g77560YvQQ21Z9377Y0ZyQ008744Y66Q0.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Den 30 augusti klockan 10.15 i sal G2351 börjar den första kursen Sociologi A, Risker och kriser i samhället med delkursen Sociologisk introduktion. Det är bra om du införskaffar kurslitteraturen i god tid. Du hittar litteraturlistan genom att söka fram kursplanen enligt instruktion ovan eller via följande länk: https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=31579

Om du vill förbereda dig på vad det innebär att studera på universitet finns MiunSkills som är en introduktion till universitetsstudier med mycket bra information om vad det innebär att studera på universitet, vilket stöd universitetet ger dig och vad som förväntas av dig som student. MiunSkills finner du på följande länk: https://www.miun.se/miunskills

Under de två första veckorna anordnas det många aktiviteter på campus, t.ex. rundvandring, biblioteksintroduktion och föreläsningar om studieteknik samt sociala event och tävlingar. Delta gärna på så mycket du kan för att lära känna dina kurskamrater och universitetet.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen, varmt välkommen till Risk- och krishanteringsprogrammet. Vi ses den 29 augusti!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetOlof Oscarsson
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-19