Automationsingenjör | miun.se

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Automationsingenjör och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som är programansvarig heter David Krapohl, och tycker det är väldigt roligt att du har valt denna utbildning. Automationsingenjörsutbildningen är efterfrågad av branschen och arbetsmarknaden efter avslutade studier ser mycket ljust ut.

  • Programkod: TAUMG
  • Anmälningskod: D2101
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri16566830000YQQ99Z553400Xy3Y3673g60g5X1Y65Z979618YQ75397Q7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Automationsingenjörsutbildningen bedrivs i nära samverkan med energiingenjörsutbildningen, och ni kommer att samläsa en stor del av de ingående kurserna.

Utbildningen startar med en samlingsvecka i Sundsvall 28:e augusti – 2:a september. Uppropet och den första veckans aktiviteter sker gemensamt med energistudenterna, och ni kommer då bland annat att få praktisk information, träffa några lärare och annan personal. Fysiska träffar för laborationer kommer sedan att ske 2-3 gånger per termin.

Uppdaterad information med bland annat tider för den inledande samlingsveckan kommer att finnas på programsidan för
Automationsingenjörsprogrammet och via utskick. Håll noggrann koll på den sidan innan kursstart för att få aktuell information.

Automationsingenjörsprogrammet är utformat för att passa den flexibla studenten som vill kunna välja mellan att studera hemma eller vid campus. Du som har valt att läsa på campus Sundsvall kommer att använda programmets distansmetodik tillsammans med problembaserad grupphandledning med lärarna flera gånger i veckan dvs. bara några traditionella föreläsningar på campus. Denna typ av undervisning kallas "the flipped classroom". Campusstudenter har möjlighet att arbeta tillsammans i programmets egna studielokaler som vi delar med våra energistudenter. Det första året läser du inledande automationskurser samt grundläggande ämnen som till exempel matematik.

REPETERA DIN GYMNASIEMATEMATIK
För att enklare kunna ta till sig matematiken på universitetet är det mycket bra om man har repeterat matematiken inför starten av matematikkurserna. Vi rekommenderar att du innan programmet startar läser en preparandkurs i matematik för att fräscha upp dina matematikkunskaper. Mer information om preparandkursen hittar du här: https://www.miun.se/sommaren2022_ma002h_K4079

UTRUSTNINGSKRAV
Det ställs krav på din tekniska utrustning för att du skall kunna tillgodogöra dig din utbildning på ett bra sätt. Nedan visas de minimikrav som din dator måste uppfylla för att klara detta.
RAM-minne: 8 GB, men 16 GB rekommenderas
Operativsystem: Windows 10 professional/enterprise eller Windows Server 2012 och nyare
Kamera: USB webbkamera eller inbyggd
Ljud: hörlurar och mikrofon, datorns inbyggda högtalare och mikrofon avrådes.
Webbläsare: Firefox, Chrome eller annan likvärdig webbläsare
Internetuppkoppling: Snabb uppkoppling minst 2 Mbit., 3G brukar inte fungera så bra.
Det går även att köra Windows virtuellt i en annan miljö, t.ex. Mac eller Linux. Dock har du då ett eget ansvar att olika programvaror och anslutna enheter fungerar.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag vill hälsa dig mycket varmt välkommen till denna utbildning, och jag hoppas att dina studier skall ge dig nya möjligheter på framtidens arbetsmarknad.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetDavid Krapohl
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-22