Byggingenjör Hållbart byggande | miun.se

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Byggingenjör Hållbart byggande och som student vid Mittuniversitetet.

Vi önskar dig en trevlig studietid hos oss här på Mittuniversitetet, oavsett om du ska läsa på Campus eller på distans.

  • Programkod: TBYHG
  • Anmälningskod: B4023
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Den första träffen är kl 8.15 den 30/8 2022 via Zoom. Se mer information nedan.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g76560YvQQ71Z9873Y0ZyQ009783Y62Q6.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

För att ge en möjlighet att fräscha upp kunskaperna inför den första matematikkursen erbjuder vi en preparandkurs i matematik som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 33 och 34. Kursen berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 15 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen. Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs i matematik MA002H, se www.miun.se/sommaren2022_ma002h_k4079. Där finns även en länk till exempel på uppgifter som man bör kunna lösa. Vi rekommenderar att du gör uppgifterna för att se vad du kan.
Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort!
Bra att veta:
Det är upplaga 3 av kursboken som är kurslitteratur enligt kursplanen, men även tidigare upplagor fungerar att använda.Den första kursen i programmet heter Byggnadsteknik Grundkurs, och här kommer lite specifik information gällande första träffen i kursen.

Den första träffen är kl 8.15 den 30/8 2022 och vänder sig i första hand till dig som är distansstudent. Vi visar föreläsningar, sköter presentationer mm via ett distansundervisningsverktyg som heter Zoom. Vi kommer att ägna tiden åt att se så att ni kan koppla upp er och att tekniken fungerar, så att ni kan tillgodogöra er undervisningen i kursen och programmet på ett bra sätt. På det här sättet hoppas vi att vi kan undvika problem under själva introduktionsföreläsningen, men det är också ett bra sätt att lära känna Zoom och att träffa andra studenter! Denna träff är obligatorisk för distansstudenter. För att kunna delta behöver ni en kamera och ett headset med mikrofon. Det fungerar oftast inte att använda datorns högtalare och mikrofon utan att det blir eko/dålig ljud.

Den andra träffen är kl 10.15 den 31/8 2022, vänder sig till både distans- och campusstudenter och är introduktionen till själva Grundkursen och programmet. Här kommer du att få praktisk information, träffa dina nya klasskamrater och lärare och annan personal som är involverade i Byggingenjörsprogrammet.

Zoom är förhållandevis enkelt och intuitivt att använda, men som med de flesta programvaror så kan det vara en del saker som man ska vänja sig vid och det förekommer också ibland att ljud och bild skall ställas in för att fungera optimalt.
Du hittar information om hur du kommer igång och hanterar programmet via sidan: https://miun.se/student/studentstod/it-tjanster/zoom/

Zoomlänken som ni ska använda i Grundkursen kommer ni till genom att klicka på en länk som ni hittar på kurshemsidan. Kurshemsidan kan ni komma åt först när ni har registrerat er, tre dagar före kursstart.
Ni kommer inte att kunna gå in i rummet förrän ca 5 minuter innan mötet börjar. Det kommer att finnas möjlighet att kontakta kursansvarig via mail eller telefon i anslutning till introföreläsningen, om du har problem att komma in i rummet.
jonas.jonasson@miun.se tel: 010-142 87 74

Vi ses i augusti!
Med vänliga hälsningar
Jonas Jonasson
Adjunkt byggnadsteknik vid Mittuniversitetet. Kursansvarig för BT034G, Grundkurs.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hälsar dig återigen varmt välkommen till oss och till mittuniversitetet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSusanne Lindström
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-22