Datateknik | miun.se

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Datateknik och som student vid Mittuniversitetet.

Under de kommande tre åren har du alla möjligheter för att skapa en framgångsrik karriär inom datateknik.

Vi som är programansvariga heter Nayeb Maleki och Jimmy Åhlander.

  • Programkod: TDATG
  • Anmälningskod: F2823
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Läsåret börjar 29/8 med kursstarter i programmets första kurser. Du hittar aktuella tider i schemalänken nedan. Ett gemensamt välkomstmöte för nya studenter kommer senare under samma vecka. Det finns inga officiella upprop för programmet men det kommer ett introduktionsmöte med programansvariga längre fram.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom Schema för programmet Datateknik. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

För att ge en möjlighet att fräscha upp kunskaperna inför den första matematikkursen erbjuder vi en preparandkurs i matematik som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 33 och 34. Kursen berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 15 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen. Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs i matematik MA002H, se länken nedan. Där finns även en länk till exempel på uppgifter som man bör kunna lösa. Vi rekommenderar att du gör uppgifterna för att se vad du kan.

Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort!
Det är upplaga 3 av kursboken som är kurslitteratur enligt kursplanen, men även tidigare upplagor fungerar att använda.

Välkomstbrev distans: Matematik MA002H sommaren 2022


Din utbildning börjar därefter till hösten med kurserna DT155G Grundläggande datavetenskap och JO011G Kommunikation i tal och skrift. I schemalänken ovan ser du de inplanerade aktiviteterna i kurserna. Dessa kurser ges på campus. Du kan i schemat se vilken lokal som anges, t.ex. svl N109. Det betyder Sundsvall, Hus N, rum 109, på våning 1.

I kursplanerna hittar du den litteratur du behöver för båda kurserna. Som nämns ovan finns alla våra kursplaner på miun.se/kursplaner. Nedan hittar du länkar direkt till kursplanerna för de två första kurserna:
Grundläggande datavetenskap
Kommunikation i tal och skrift

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att träffa dig till hösten. Du är alltid välkommen med dina funderingar.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetNayeb Maleki
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-27