VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Civilingenjör i datateknik och som student vid Mittuniversitetet.

Och till vad som kan bli dina fem roligaste år i livet. Vi som är programansvariga heter Magnus Eriksson (främst för år 1-3) och Stefan Forsström (år 4-5).

  • Programkod: TDTEA
  • Anmälningskod: F2803
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Vi startar höstterminen 2022 med ett fysiskt upprop på Campus Sundsvall måndag den 15 augusti kl. 10.15-12.00 i Fälldinsalen, sal N109. Uppropet har obligatorisk närvaro. Anmäl därför eventuell frånvaro i förväg via mejl till cipr@miun.se för att behålla din plats på programmet.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Preparandkurs i matematik
En preparandkurs i matematik, som du har möjlighet att läsa, börjar den 15 augusti kl. 13.15 i sal M108.

Preparandkursen är inte obligatorisk men vi rekommenderar starkt att du läser denna kurs för att fräscha upp dina matematikkunskaper som förberedelse inför dina programstudier. Kursen är på tre högskolepoäng och du behöver inte anmäla dig för att läsa den, utan du får registrera dig på kursen direkt vid kursstarten.
För mer information om preparandkursen se separat välkomstbrev här!


Viktig information inför programstarten
Vi har samlat all viktig information för dig som är ny student på programmet på sidan: www.miun.se/student/minastudier/grupper/civilingenjor-i-datateknik/ny-student/.

Här finns information om uppropet, preparandkursen och kurslitteratur som du behöver. Tänk på att beställa kurslitteraturen i god tid innan kurserna börjar.

Sidan är en undersida till programsidan, som du har nytta av under resten av utbildningen. Programsidan har kortlänk https://tinyurl.com/civdata.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Eller direkt till mig. Jag sitter i rum L431 och är ofta på plats mellan kl 16.00 och 18.00 för att ge studievägledning, ta emot synpunkter och förslag kring utbildningen och svara på frågor.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMagnus Eriksson
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-27