Energiingenjör – Hållbara fastigheter | miun.se

Energiingenjör – Hållbara fastigheter

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Energiingenjör – Hållbara fastigheter och som student vid Mittuniversitetet.

Välkommen till oss vid Energiingenjörsprogrammet!
Jag som är programansvarig heter Ulf Söderlind och vill gratulera till ditt val av utbildning, du kommer att betrakta omvärlden på ett nytt sätt efter denna utbildning!
Du kommer att hjälpa samhället att anpassa sitt behov till möjliga resurser och att hantera tekniken på ett effektivt sätt samt bidra till den så viktiga energiomställningen!

  • Programkod: TEHIG
  • Anmälningskod: G2161
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Välkommen till introduktionsveckan v.35 (30 aug - 2sep). Vi startar med en informationsträff och obligatoriskt upprop tisdag den 30 augusti, kl. 08.45-15.00


Den första veckan innehåller obligatoriska moment i den första energikursen "Projektbaserad
introduktion till ingenjörsarbete"

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50gQ7560YvQQ45Z9277Y0Zy9007364Y61Q078.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Energiingenjör fastighet är en distansutbildning som är utformat för att passa den flexibla studenten som valt att studera från hemmet. Du har tillgång till handledning på distans, men kommer även att behöva resa till Sundsvall 2-3 gånger per termin för att göra laborationer samt ha seminarier och projektredovisningar. Vi genomför programmet tillsammans med Automationsingenjörsprogrammet vid Mittuniversitetet, och vi har delat upp det så att vi ger ungefär hälften av kurserna var. Den huvudsakliga undervisningen kommer att ske via Moodle, Mittuniversitetets lärplattform samt föreläsningar och handledning via Zoom.

PROGRAMSTART
Uppropet och den första veckans aktiviteter sker helt gemensamt med automationsstudenterna, och ni
kommer då bland annat att få praktisk information, träffar lärare, branschrepresentanter och några av
den övriga personalen samt forskare.

Vi har samlat all viktig information för dig som är ny student på programmet på sidan: https://www.miun.se/student/minastudier/grupper/energiingenjor/
Här finns information om introduktionsveckan, preparandkurs i matematik och kurslitteratur mm som du behöver. Håll noggrann koll på den sidan innan kursstart för att få aktuell information.

PREPARANDKURS I MATEMATIK
För att ge en möjlighet att fräscha upp kunskaperna inför den första matematikkursen erbjuder vi en preparandkurs i matematik som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 33 och 34. Kursen berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 15 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen. Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs i matematik MA002H, se www.miun.se/sommaren2022_ma002h_k4079. Där finns även en länk till exempel på uppgifter som man bör kunna lösa. Vi rekommenderar att du gör uppgifterna för att se vad du kan.
Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort!
Bra att veta:
Det är upplaga 3 av kursboken som är kurslitteratur enligt kursplanen, men även tidigare upplagor fungerar att använda.

INLEDANDE KURSER
I den första kursen på programmet, Projektbaserad introduktion till ingenjörsarbete " kommer du att få jobba med ett projekt i samarbete med några av dina kurskamrater och få en introduktion till vad yrket innebär. Dessutom kommer vi att få hjälp med rapportskrivande och presentationsteknik via ett "kommunikationsmoment" i kursen. Samtidigt som ni läser denna kurs kommer ni att läsa en
matematikkurs ”Algebra för Ingenjörer”.

KURSLITTERATUR
Det är viktigt att du själv tar reda på vilken kurslitteratur du behöver skaffa och köper in den i tid innan kursstart. Kurslitteratur köper du själv i en bokhandel t.ex. via Internet. Räkna med att litteratur/material kan kosta cirka 4 000 kr per läsår.

UTRUSTNINGSKRAV
Eftersom utbildningen går på distans är det viktigt att du har en datorutrustning som fungerar för att kommunicera med oss och som du kan använda i utbildningen.
• RAM: minst 48 GB men 16 GB rekommenderas
• Operativsystem: Windows 10 professional/enterprise eller Windows Server 2012 och nyare eller Max OS X.
• Kamera: USB webbkamera eller inbyggd kamera.
• Headset: Med hörlurar och mikrofon i ett set. (Datorns inbyggda högtalare och mikrofon avrådes.)
• Webbläsare: Firefox, Chrome (senaste versionen) eller annan likvärdig webbläsare.
• Internetuppkoppling: Fast uppkoppling minst 2 Mbit. 3G brukar inte fungera så bra.
• Det går även att köra Windows virtuellt i en annan miljö, t ex Mac eller Linux. Dock har du då ett eget ansvar att olika programvaror och anslutna enheter
fungerar.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi vill återigen hälsa dig mycket varmt välkommen till utbildningen och vi jobbar gemensamt för att dina studier skall ge dig nya möjligheter på en framtida arbetsmarknad!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetUlf Söderlind
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-19