VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Ekoingenjör och som student vid Mittuniversitetet.

  • Programkod: TEKOG
  • Anmälningskod: B4141
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Dina programstudier startar med att du läser två kurser parallellt:
- MX046G - Naturvetenskaplig introduktion till miljövetenskap, 15 hp.
- MA133G - Matematik, Envariabelanalys, 7,5 hp. När du har registrerat dig på dessa kurser

För att ge en möjlighet att fräscha upp mattekunskaperna erbjuder vi en preparandkurs (MA002H) som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 33 och 34.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X10g97560Y9QQ75Z93X3Y0Yy9007344761Q079v545Z2779QY.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Som du kanske sätt så tillämpar vi en utbildningsform som kallas för blended learning. Det innebär att campus- och distansstudenter undervisas som en gemensam grupp, samtidigt dagtid och att vissa moment genomförs på campus, andra på distans. Under studietiden kommer ni ekoingenjörer att läsa kurser med andra ingenjörsprogram och med våra två andra ekoprogram – Ekoteknik och Ekoentreprenör för hållbar utveckling. Det gör att klassen i vissa kurser blir stor och ger många tillfällen till erfarenhetsutbyte för dig som studerar. Du kommer också i vissa kurser att samläsa med internationella studenter, vilket bidrar till ett internationellt perspektiv på miljöfrågor. I dessa kurser ges delar av utbildningen ges på engelska.

Under hösten är det planerat 2 fysiska träffar. Då förväntas det att även ni som läser programmet på distans deltar på plats. Det första tillfället är v37 12-16 septemper. På morgonen måndag den 12 september reser ni vidare från Östersund till Jämtlandsfjällen (Bydalen) för en arbetsvecka i fält tillsammans med våra andra program. Det andra tillfället är v46 14-18 november. (laborationsvecka).

Övrigt: Preparandkursen i matematik berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 15 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen. Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs i matematik MA002H, se www.miun.se/sommaren2022_ma002h_k4079. Där finns även en länk till exempel på uppgifter som man bör kunna lösa. Vi rekommenderar att du gör uppgifterna för att se vad du kan.

Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort!

Bra att veta: Det är upplaga 3 av kursboken som är kurslitteratur enligt kursplanen, men även tidigare upplagor fungerar att använda.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Om du har frågor om antagning, kursadministration etc. är du välkommen att kontakta Fakultetshandläggare Britt Edlund, britt.edlund@miun.se (hon är också den som har bäst koll på allt som rör allt och även oss lärare =) så hon är en bra första kontakt för många frågor). Ser fram emot att träffa er i augusti och få höra om era tankar om studierna och hur ni vill använda denna utbildning!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAndreas Andersson

Sidan uppdaterades 2021-10-27