Additiv tillverkning - högskoleingenjör maskinteknik | miun.se

Additiv tillverkning - högskoleingenjör maskinteknik

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Additiv tillverkning - högskoleingenjör maskinteknik och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är mycket glada över att du kommit in på programmet och vi hoppas du ska trivas hos oss under din studietid.
Här i välkomstbrevet hittar du information om programstart, schema, registrering, kurslitteratur, kontaktpersoner och hur du gör för att komma igång med dina studier.
Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se.

  • Programkod: THMTG
  • Anmälningskod: H4091
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Välkommen till programintroduktion den 29:e augusti kl 10:15 i sal Q183 i hus Q på Mittuniversitetets campus i Östersund. Vi kommer info om utbildningsprogrammet och en del praktisk information som är bra att känna till när du studerar på Mittuniversitetet.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5091Z2808vQQ3wZ5794Y03yY5Y97QQ.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Inledande kurser
Utbildningen sker på campus och inleds med två kurser som heter Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling samt Envariabelanalys 1. Kurserna läses parallellt. Introduktionskursen undervisas genom föreläsningar, övningar och grupparbete men innehåller också en hel del självstudier. Matematikundervisningen i envariabelanalys består främst av föreläsningar, räkneövningar och självstudier. På följande länkar finner du kursplanerna och listor på den kurslitteratur du bör införskaffa till dessa kurser.

Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling, 15 hp:
https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=31511

Envariabelanalys 1, 7,5 hp:
https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=31597

Preparandkurs i matematik
För att ge en möjlighet att fräscha upp kunskaperna inför den första matematikkursen erbjuder vi en preparandkurs i matematik som ges två veckor innan terminsstart, vecka 33 och 34. Kursen ges både på campus i Östersund och på distans och du kommer att bli antagen till det ena kurstillfället men ha möjlighet att delta på det sätt som passar dig. Kursen berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 15 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen. Mer information om preparandkursen finns i välkomstbreven till Preparandkurs för matematik MA002H, som finns länkade till nedan. Där finns även en länk till exempel på uppgifter som man bör kunna lösa. Vi rekommenderar att du gör uppgifterna för att se vad du kan.

Välkomstbrev campus Östersund: https://www.miun.se/sommaren2022_ma002h_K4089

Välkomstbrev distans: https://www.miun.se/sommaren2022_ma002h_K4079

Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort!

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att erbjuda dig en inspirerande och lärorik utbildning!
Om du har specifika frågor om programmet så får du gärna höra av dig till oss: Jonas Danvind, programansvarig, jonas.danvind@miun.se och Åsa Danvind, studierektor, asa.danvind@miun.se. Välkommen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetDavid Sundström
David Sundström

Programansvarig, Additiv tillverkning - högskoleingenjör maskinteknik

Sidan uppdaterades 2021-10-22