Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 | miun.se

Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada över att du har valt att studera vid Mittuniversitetet och lärarutbildningen - en utbildning som du förhoppningsvis kommer finna mycket intressant och lärorik. Tillsammans med oss lärare på lärarutbildningen har du många roliga utmaningar framför dig! I din utbildning kommer du få möjlighet att lära och utvecklas för din kommande profession som Grundlärare för åk 4-6. Du är väl behövd!

  • Programkod: ULÄUG
  • Anmälningskod: T2581
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Utbildningen börjar med ett upprop den 29/8 kl 10.15 på Campus Sundsvall. I vilken sal uppropet sker framgår av schemat för den första kursen Utbildningsvetenskaplig kärna I [UVK I] Kurskoden är PE213G. I välkomstbrevet för kursen hittar du mer information. Du kommer ha undervisning på Campus hela första veckan. För att hitta finns Campuskartor till din hjälp på Mittuniversitetets hemsida.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g77560YvQQ31Z9177Y0ZyQ003704Y68Q0.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Utbildningen du valt ges som Campus-Distans. Det är en modell som innebär att du har träffar på Campus i Sundsvall då du förväntas delta på plats vid 5-6 tillfällen per termin. Varje sådan så kallad Campusvecka omfattar 3-5 dagar. Mellan dessa veckor på campus genomförs utbildningen på distans. Både på campus och på distans sker undervisning, grupparbeten och examinationer. Distansveckorna innehåller både schemalagda träffar och träffar som du planerar själv tillsammans med dina studiekamrater samt självstudier. Veckorna 35, 39, 44, 47, 50 och vecka 2 är campusveckor den första terminen, Ht 2022.
Efter den första kursen utbildningsvetenskaplig kärna i början på hösten läser du därefter en kurs i matematik och en kurs i svenska språket.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi, jag som programansvarig och alla mina kollegor, ser fram mot att få träffa dig som student hos oss vid lärarutbildningen, så ännu en gång, varmt välkommen till oss på vid Mittuniversitetet.

Väl mött i augusti!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLinda Wilhelmsson
Programansvarig Grundlärare åk 4-6

Sidan uppdaterades 2021-10-20