Lärarutbildning - Ämneslärare med inriktning mot arbete i gymnasieskolan | miun.se

Lärarutbildning - Ämneslärare med inriktning mot arbete i gymnasieskolan

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Lärarutbildning - Ämneslärare med inriktning mot arbete i gymnasieskolan och som student vid Mittuniversitetet.

Jag heter Sven Olofsson och är programansvarig för ämneslärarprogrammet vid Mittuniversitetet. Jag och alla kollegor är glada att du valt att läsa till världens bästa yrke vid just vårt lärosäte. Det kommer att bli en rolig och lärorik resa som vi ska göra tillsammans med dig och dina nya kurskamrater.

  • Programkod: ULGYG
  • Anmälningskod: M2573
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Tisdag den 30 augusti kör vi igång och vi samlas för upprop och information på Campus Östersund klockan 10.00. Jag återkommer med information om var vi ska ses.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/riqQ7745X70Z09Q0Z25g2Y6Z6Z026Y37Q08vQY6Q5yo9q077oQ.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Det ämne som du kommer att börja läsa i höst är således samhällskunskap och inom kort kommer du att få specifik kursinformation av din lärare, när ni drar igång och hur undervisningen kommer att organiseras.
Bra att veta är att vi använder en undervisningsplattform som heter Moodle. Där kommer dina lärare att kommunicera med dig om allt möjligt som har med pågående kurser att göra. Gå gärna in på denna länk och bekanta dig med verktyget.
https://www.miun.se/student/studentstod/it-tjanster/digitala-verktyg-for-studenter/

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag hoppas att du kan se fram emot en härlig sommar och väl mött hos oss i slutet av augusti.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSven Olofsson
Programansvarig för ämneslärarprogrammet.

Sidan uppdaterades 2021-10-28