VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Musik- och ljuddesign och som student vid Mittuniversitetet.

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till mig, Brian Johnston, som är programansvarig,
Kom ihåg att du måste tacka ja till din plats för att behålla den.

  • Programkod: TMOLG
  • Anmälningskod: D2020
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Vårterminen 2023

Programmet startar måndagen den 16:e januari 2023. Tisdag 17:e 13:00 -15:30 kommer vi ha en introduktionsträff online i zoom. Träffen spelas in till er som inte kan närvara.

Join Zoom Meeting
Topic: Brian Johnston's Personal Meeting Room
https://miun-se.zoom.us/j/9444854362?pwd=cHZRd08rRlZGQVpsWUFSa0RkZk9Sdz09
Passcode: 123456

Schema kommer ni hitta i kursrummet till respektive kurs.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Detta program går på helfart och studeras på distans, med vissa campusträffar under programmets gång. Vi hoppas att du ska trivas med den frihet som denna studieform innebär. I dagsläget finns endast en obligatorisk träff som ligger i kursen Inspelning i Studio. Kurserna i programmet ges i samverkan mellan Mittuniversitetet (Sundsvall), Högskolan Dalarna (Falun), och Linnéuniversitetet (Växjö). Ansvaret för programmets kurser är uppdelat. Vid frågor som gäller en specifik kurs är det givetvis enklast att direkt kontakta läraren på det lärosäte som ansvarar för kursen. Om det är svårt att veta var du ska vända dig kan du gå in på vår gemensamma programhemsida www.musikochljuddesign.se, där ser du vilka som är kursansvariga. De första 2 kurserna läser du parallellt via Mittuniversitetet, Sundsvall. Schema får du i kursrummen till respektive kurs.

• Introduktion till Musik- och Ljuddesign, LP006G.
• Ljudteori, LP009G.

Litteraturen för dessa 2 kurser är:-

• Modern Recording Techniques (Huber), senaste upplaga.
• Master Handook of Acoustics (Everest, Pohlmann), senaste upplaga.

Ni kommer även behöva ett konto hos Linked In Learning. Kontot köper ni till förmånligt pris via Högskolan Dalarna. Mer information om detta kommer vid Introduktionskursens start.

Du kommer i programmet att arbeta både praktiskt och teoretiskt, en blandning som kännetecknar studierna i ämnet Ljudproduktion. Vi lägger stor vikt vid att du utvecklar båda sidor lika mycket. Det är därför viktigt att du förbereder dig på att ta ett aktivt ansvar för din utveckling och dina studier. Ju mer tid du lägger ner på inläsningar, skrivuppgifter, övningar och produktioner, desto skickligare blir du och desto bättre flyter studierna.

Det är också viktigt att du har en god hörsel. Har du något slags hörselfel, blir studierna svårare, för att inte säga omöjliga att genomföra. Vet du med dig att du har hörselproblem, rekommenderar vi att du gör ett hörselprov. Du behöver inte skicka in provet till oss, utan du får ta ett eget ansvar för att din kontroll av hörseln är god.

Vi vill påminna om att studierna förutsätter tillgång till viss utrustning. Den finns beskriven bland annat under fliken ”Utrustning” på programmets gemensamma webbsida: www.musikochljuddesign.se

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkommen till Mittuniversitetet du också!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetBrian Johnston
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-11-01