Genusvetenskap GR (A), Urfolksfeminismer
Välkommen till Mittuniversitetet!
Hej!
Varmt välkommen till kursen Genusvetenskap GR (A), Urfolksfeminismer och som student vid Mittuniversitetet.
Urfolksfeminismer har arbetats fram i samarbete med föreningen Niejda som är en feministisk förening för samiska tjejer, kvinnor och icke-binära. Kursen vänder sig till dig som vill få grundläggande kunskaper i urfolksfeminismer som internationellt kunskapsfält samt fördjupning i området utifrån en samisk kontext. Vi är väldigt glada att få välkomna dig till just denna kurs. Buerie båeteme!
- Utbildningskod: GE026G
- Anmälningskod: M7020
- Ort: Flexibel – Sundsvall/Östersund
- Studieform: Distans
- Studiefart: 50%
- Kursperiod: 2025-01-20 - 2025-03-30
Kursstart är den 20 januari 2025. Du får då tillgång till kursplattformen Moodle som utgör kursens nav och digitala ’klassrum’. Kursen har inget upprop men på Moodle hittar du information om upplägg, litteratur och uppgifter samt annat relevant material. Läs framförallt kursens studieguide noga!
Schema
Fyra veckor innan kursstart ser du ditt schema här.
Observera att schemat uppdateras fram till kursstart.
Hittar du inte schemat?
Då får du mer information av din lärare närmare kursstart.
Utbildningsinformation
Urfolksfeminismer är en distanskurs på halvfart helt utan fasta tider (utöver inlämningsdeadlines). Det innebär en stor flexibilitet för dig som student, men också ett avsevärt större mått av självständighet och ansvar. Att kursen går på halvfart innebär att du beräknas lägga ner 20 timmar i veckan på kursarbete.
Kursen pågår i 10 veckor. Den sker helt på distans utan några obligatoriska fysiska träffar. Det kan komma att erbjudas live-tillfällen online, men dessa kommer i så fall att streamas, spelas in och göras tillgängliga för alla via Moodle oavsett tid och plats.
Kursen är indelad i fyra delmoment: introduktion till urfolksfeminism, urfolksfeminism i Saepmie, urfolksfeminism, bosättarkolonialism och social rättvisa samt att dekolonisera feminism. Under varje delmoment kommer du att via Moodle kunna ta del av föreläsningar och göra inlämningsuppgifter. Kursen avslutas med en hemtentamen.
Det är viktigt att ni lämnar in den första inlämningsuppgiften i tid då den fungerar som ett sätt för oss lärare att få översikt över vilka studenter som är aktiva på kursen. Information om deadlines finner du i studieguiden på Moodle.
Böcker och artiklar som ingår i kursen går alltid att få tag på via universitetets bibliotek. Om du är osäker på hur du ska söka kan du ta kontakt med bibliotekarierna som gärna hjälper till. Böckerna går även att köpa hos de vanligaste nätbokhandlarna. Om du vill börja läsa direkt så kan du läsa introduktionskapitlet till antologin In Good Relation: History, Gender, and Kinship in Indigenous Feminisms (2020), redigerad av Sarah Nickel och Amanda Fehr.
På Moodle finns möjligheter till att kommunicera med andra studenter och lärare.
Vad behöver du göra som ny student?
Det är flera saker du måste göra som ny student för att kunna påbörja dina studier. Är du distansstudent med campusträffar, måste du bekanta dig med båda checklistorna.
Följ checklistan noga!
Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.
Vi ser mycket fram emot att få fördjupa oss i urfolksfeminismer tillsammans!
Hör av dig om du har frågor inför kursstart!
Med vänlig hälsning
ina.knobblock@miun.seKursansvarig