Sjuksköterskeutbildning - decentraliserad

Välkommen till Mittuniversitetet!

Hej!

Varmt välkommen till programmet Sjuksköterskeutbildning - decentraliserad och som student vid Mittuniversitetet.  

 

 

  • Utbildningskod: VSSCG
  • Anmälningskod: V7276
  • Ort: Kramfors
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: VT2025

Du är varmt välkommen till en digital programstart måndagen den 20 januari 2025, kl 10-15-12 via Zoom (länk finns i Moodle). Den 21/1 kl 9.30 ses vi på lärcentra Campus Kramfors. Du får träffa dina studiekamrater, din blivande mentor och representanter från lärcentrat. Vi kopplar upp oss digitalt och har en gemensam kursstart tillsammans med kursansvariga.  

 

Schema

Fyra veckor innan kursstart ser du ditt schema här.
Observera att schemat uppdateras fram till kursstart.

Hittar du inte schemat?

Då får du mer information av din lärare närmare kursstart.

 

Utbildningsinformation

Din utbildning till sjuksköterska är på heltid, och varvas under tre år mellan teori och praktik. Det innebär att du förväntas vara på plats för att kunna ta del av din utbildning på ett bra sätt. Din utbildning kommer i huvudsak bedrivas vid det lärcentra på den ort du antagits till. Utbildningen omfattar 30 dagar på campus Sundsvall eller campus Östersund vilka utgörs av vissa praktiska moment och examinationer. Är du antagen till Sollefteå, Kramfors eller Ånge kommer dessa att genomföras vid campus Sundsvall. Är du antagen till Åre eller Strömsund kommer dessa att genomföras vid campus Östersund. Din verksamhetsförlagda utbildning, VFU, omfattas inte av dessa 30 dagar. Din VFU kommer att ske på den lokala orten eller så nära möjlighet ges, vilket kan innebära att viss VFU görs på annan plats inom respektive kommun och region i Jämtland, Härjedalen eller i Västernorrland.  

Sjuksköterskeutbildningen innehåller delkurser, som är olika långa. Det är viktigt att du förbereder dig inför varje kursstart och inför alla moment som ingår i en kurs. Detta gör du genom att ta del av kursplanen där kursens innehåll och litteratur finns beskrivna. I kursplanen framgår vad du ska kunna när kursen är slut och i vilken litteratur du hittar det du ska lära dig. Det är viktigt att du även nu inför programstart beställer hem den kurslitteratur du behöver inför första kursen så du har tillgång till böckerna redan från dag ett.  

Den första kursen du ska läsa heter; OM083G Omvårdnad (GR(A) Omvårdnadens kunskapsområde 7,5hp. Kursstart är tisdagen 21 januari på respektive lärcentra. Tid och sal - se schemat via schemalänken i detta välkomstbrev. Du hittar kursens kursplan genom denna länk; https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/OM083G/  

Kurslitteraturen som finns i första kursen kommer du att använda på olika sätt genom utbildningen och den bör du köpa eller om du kan få tillgång till den på nätet. Det är viktigt att ha kurslitteraturen lätt tillhands under hela din utbildning så att du kan ta del av din utbildning på bästa sätt.  

Sjuksköterskeprogrammet är inte en distansutbildning, vilket innebär att majoriteten av undervisningen kommer att ske i sal på ditt lärcentrum. Där du kommer att träffa lärare och övriga studieorter via digital uppkoppling.   

Det förekommer även undervisning där du kan delta hemifrån. För att kunna delta vid dessa är det viktigt att du har tillgång till ett stabilt nätverk, en dator, webbkamera och ett headset. De digitala inslagen i utbildningen sker i programmet Zoom. Det som krävs av dig är att du laddar hem Zoom till din dator. Tydliga instruktioner för hur du gör detta finns på Mittuniversitetets hemsida. För varje tillfälle som sker i Zoom kommer det att finnas en länk att ansluta via. Länken hittar du i kursens lärplattform Moodle.   

Möten som sker med programansvarig sker i TEAMS där även programövergripande information kommer att finnas för er att ta del av. Önskar du kontakt med oss som programansvariga för rådgivning gällande dina studier eller andra funderingar, är det bäst att maila oss så bokar vi in en tid för samtal. Du når oss via; vsskgrund@miun.se   

Det är viktigt att du redan vid terminsstart finns tillgänglig på studieorten för att kunna delta i undervisningen på ditt lärcentrum, men också för att lära känna din mentor och dina studiekamrater. Att känna tillhörighet och skapa relationer med dina studiekamrater är en viktig del av studierna då ni kan lära och ta stöd av varandra genom utbildningen. Sist men inte minst - glöm inte bort att ha roligt tillsammans!  

 

Detta behöver du göra som ny student

Det är flera saker du måste göra som ny student för att kunna påbörja dina studier. Är du distansstudent med campusträffar, måste du bekanta dig med båda checklistorna.

Följ checklistan noga! 

Checklista campusstudent 

Checklista distansstudent

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkommen!

Med vänlig hälsning

annika.kjallman-alm@miun.se

Programansvarig

Se utbildningens innehåll

Sidan uppdaterades 2024-12-09