Sociologi GR (A), Introduktion till social nätverksanalys, 7,5 hp

Spara favorit

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Sociologi GR (A), Introduktion till social nätverksanalys, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi ser fram emot att du läser denna kurs hos oss! Vi som håller kursen heter Evangelia Petridou och Jörgen Sparf och är samhällsvetenskapliga forskare inom Mittuniversitetets Risk- och krisforskningscentrum. I höst ges kursen på engelska, men du väljer själv om du vill kommunicera och göra examinationer på svenska eller engelska.

Kursplan: Sociologi GR (A), Introduktion till social nätverksanalys, 7,5 hp

Kurskod: SO082G Anmälningskod: Q4071
Ort: Östersund Studieform: Distans Studiefart: 25%
Kursperiod: 2019-09-02 - 2020-01-19

Kursen startar den 2 september och är helt webbaserad. All kommunikation sker via kursplattformen i Moodle som du får tillgång till efter att du registrerat dig på kursen. Vid problem med åtkomst till kursrummet, vänligen kontakta IT helpdesk på helpdesk@miun.se.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skaffa inloggning till Studentportalen
Du kan skapa ett konto till Studentportalen tidigast en vecka innan terminsstart. Först då har uppgifterna om att du är antagen till utbildningen överförts till oss.
Studentportalen är ditt viktigaste verktyg under dina studier vid Mittuniversitetet. Där hittar du information om kurser, utbildningsmaterial med mera. Det är också där du registrerar dig på varje kurs. Allt detta hittar du på www.miun.se/antagen

OBS! Du som har läst vid Mittuniversitetet tidigare, har kvar samma inloggningsuppgifter och får ingen ny användaridentitet.

2. Läs igenom aktuell kursplan

I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser

Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du i Studentportalen genom att klicka på länken ”Mina studier”, därefter väljer du alternativet ”Registrera på kurs” under "Verktyg". Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation
Allt kursmaterial, filmade föreläsningar, föreläsningsbilder med mera finns i kursrummet på Moodle, som du kommer åt efter registrering på kursen. Det viktigaste dokumentet att läsa igenom först är en studiehandledning (Policy Statement) som finns att ladda ner från kursrummet. I det står all viktig information om kursen såsom läsanvisningar, betygssättning och datum för examinationer.

I kursen kommer du att använda programvara för social nätverksanalys. Du behöver därför ha rättigheter att ladda ner och installera mjukvaran på din dator.

Kursen är upplagd i studieblock om 2–3 veckor som avslutas med en mindre examination. Kursen avslutas med en större examinationsuppgift som omfattar all kurslitteratur. Examinationerna är låsta till vissa tider som följer studieblocken, utöver det kan du välja själv hur du vill lägga upp dina studier. Allt nödvändigt kursmaterial finns tillgängligt från start.

Observera att den första examinationen ska göras inom ett par veckor från kursstart. Om du inte gör den uppgiften kommer du att avregistreras från kursen. Uppgiften består av att presentera dig själv och varför du läser kursen. Den kräver med andra ord ingen inläsning av litteraturen.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Hoppas du får en bra studietid hos oss!

Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet

Jörgen Sparf
Kursansvarig