Journaliststudenter på studentradion bidrar till Musikhjälpen

Mån 12 dec 2022 10:18

Måndagen den 12 december kl. 12.00 och 57 timmar framåt kommer Mittuniversitetets studentradio Radiosvallet att sända radio i förmån för Musikhjälpen. I år har redaktionen satt 57 000 kr. som insamlingsmål och vi kan alla bidra genom att skänka en slant eller buda på auktioner på Tradera.

Radiosvallets redaktion.

Allt är preppat och klart för sändning i den så kallade ”julbunkern” på Tulegatan 3 i Sundsvall. Lokalen har de även i år fått förmånen att låna av fastighetsbolaget Diös.

I år går Musikhjälpens insamlingar oavkortat till att ge barn på flykt en tryggare barndom.

Hur kan vi vara med och bidra till insamlingen?
– Radiosvallet har en egen digital insamlingsbössa som är öppen till och med den 18 december där man kan skänka pengar via Swish eller kort. Dessutom har vi flera auktioner i gång på Tradera, där lokala företag och privatpersoner har skänkt presentkort och annat, berättar Felicia Johansson, ansvarig utgivare för studentradion.

På auktionssajten Tradera kan du buda hem signerade hockeyklubbor av Timrå IK spelarna Anton Lander och Emil Pettersson samt en tröja signerad av alla spelarna i laget. Bland auktionerna hittar vi även en unik cocktailworkshop på restaurangen Bloco, en dag hos Strömmens Gårdsmejeri, yogakort, hotellvistelser samt en alldeles egen hemma hos spelning av bandet Tjuvholmen, där för övrigt Miun-läraren Peter Jonriksson är med och spelar.  

Sändningen pågår från måndag den 12 december till och med onsdag 14 december kl. 20.00 och den bemannas av olika journaliststudenter som är engagerade i studentradion. Sändningen är uppdelad i block om två timmar och för varje block kommer ett nytt program att erbjudas. Ett härligt exempel är luciadagen. Då gästas studion av 80 sjuåringar som ska sjunga luciasånger.

Sändningen går att lyssna på via Twitch.tv, Radiosvallet.com. Du kan även komma förbi Tulegatan 3 och både se och lyssna live.

På frågan vad som är roligast med Musikhjälpen svarar Felicia:
– Det är himla kul att kunna hjälpa till att bidra och se bössan öka dag för dag. Det är så många olika aktörer och företagare som vill engagera sig tillsammans med oss, vilket är fantastiskt. De flesta säger hellre ja än nej när man frågar om hjälp och samarbete. Vi fick till och med in en auktion från duon Filip och Fredrik och biljetter till finalen av Alla Mot Alla! Det mesta är möjligt bara man försöker!

Här stöttar du Radiosvallets insamling

Radiosvallet bössa för Musikhjälpen

Auktioner på Tradera

Här lyssnar du på sändningarna

Radiosvallet.com

Twitch.tv

 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2022-12-12