Pedagogiska priset till Minna Sundström och Solene Prince

Tor 22 sep 2022 16:00

Studentkårerna har delat ut sitt årliga pedagogiska pris till lärarna Minna Sundström, institutionen för medie- och kommunikationsvetenskap och Solene Prince, institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism. Prisutdelningen äger rum vid akademisk högtid den 7 oktober i Sundsvall.

Minna Sundström och Solene Prince.
Minna Sundström och Solene Prince tilldelas studentkårernas pedagogiska pris 2022.

Motivering Minna Sundström:

”Minna har en bra pedagogik i sitt ämne då hon brinner för ämnet. Under sin undervisning väljer Minna att banta ner de olika delarna för att studenterna lättare ska förstå. Uppgifter som delas ut av Minna ger studenterna mer kreativt tänkande vilket gör uppgifterna mer intressanta. Minna ger tydlig återkoppling till studenterna vid examinerande uppgifter så de kan utvecklas mer. Minna har ett eget företag inom kommunikationsbranschen och på så sätt interagerar hon just kommunikationsyrket i sin undervisning. Studenter får en djupare förståelse av branschen tack vare att hon är själv en del av den. 

Minna vill ständigt vill utveckla sin pedagogik och har gått ett flertal pedagogikkurser och planerar att delta i ännu fler. Därmed är Minna Sundström vinnare av det pedagogiska priset 2022.”

Motivering Solene Prince:

”Solene är en väldigt pedagogisk och tålmodig lärare. Det är tydligt att hon brinner för undervisning och studenters lärande. Hon skapar en välkomnande miljö och får studenter att känna sig uppskattade utöver det vanliga. Hon är flera studenters favoritlärare och ses som en förebild. Solene har i sin pedagogiska utgångspunkt, synen att varje student kommer in med olika förutsättningar, bakgrunder och därigenom kan både utveckla och utvecklas. Hon utvecklar aktivt sin pedagogiska kompetens genom att inhämta inspiration från olika miljöer och därigenom utveckla det pedagogiska utbytet. Solene uppfyller alla MFS kriterier och lite utöver det och ska därmed ses som en väldigt värdig mottagare av det pedagogiska priset år 2022.”

Prisutdelning

Priset delas ut av MFS, Mittuniversitetets förenade studentkårer, ett samarbetsorgan mellan Studentkåren i Sundsvall och Studentkåren i Östersund. Den 7 oktober kan du ta del av prisutdelningen samt två inspirationsföreläsningar av årets alumner.

Du kan delta via Zoom eller på plats på, Campus Sundsvall kl. 10–12 i C312. Observera att det finns ett begränsat antal platser i salen. 

Om MFS

Mittuniversitetets förenade studentkårer (MFS) delar varje år ut det Pedagogiska Priset till någon som gjort en insats utöver det vanliga för studenterna. Ett pris går till en lärare i Sundsvall och ett till en lärare i Östersund. MFS pedagogiska pris uppgår till 10 000 kr och utbetalas till den avdelning där pristagaren har sin anställning. Prissumman disponeras av pristagaren för ytterligare kompetensutveckling inom läraryrket. Priset utdelas under Mittuniversitetets akademiska högtid.

 

 


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2022-11-14