Föreläsning med Suicide Zero på onsdag ‑ anmäl dig redan nu

Mån 22 maj 2023 15:11

I Sverige är det i snitt 1 500 självmord varje år. Tillsammans kan vi göra något åt det. Onsdag 24 maj bjuder Studenthälsan in till föreläsning med Suicide Zero. Anmälan sker senast kring lunch i morgon.

En man och kvinna pratar med varandra. Texten Våga fråga finns emellan dem.

1 500 personer varje år, cirka fyra per dag. Så ser självmordsstatistiken i Sverige ut. Suicide Zero är en organisation som vill minska självmorden i Sverige och jobbar med att sprida kunskap, identifiera samhällsbrister och driva påverkansarbete. Irja Wikström är föreläsare för konceptet ”Våga fråga” och håller i föreläsningen som går på onsdag kväll.   

– Just våga fråga-föreläsningen kan vara hjälpsam för alla. Många kanske inte riktigt vet vad man kan göra när någon mår dåligt - eller hur man ska fråga. Föreläsningen ger lite stöd och redskap i hur man som medmänniska kan agera om någon i ens närhet har det svårt, går igenom en livsomställning eller visar varningstecken på dåligt mående. Föreläsningen tar upp både lite kring statistik om självmord, om hur man kan fråga och var man kan hjälpa personer att söka vård och hjälp, säger hon.

Föreläsningen riktar sig till alla då det kan handla om en kurskamrat, en kollega, lärare, granne, en släkting eller vän som kanske går igenom en svår period och behöver extra stöd. Föreläsningen är på kvällstid. 

Här anmäler du dig

Våga Fråga


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-05-25