"Vem vet bättre om studentlivet och utbildningen än studenterna själva?"

Alexandra Viberg

Program: Civilingenjör Teknisk design
Campusort: Sundsvall
År som studentambassadör: 1

Hur är det att arbeta som studentambassadör? 

- Det är roligt! Jag älskar att träffa människor och det är det jag får göra på nästan alla uppdrag. Det är ett väldigt flexibelt arbete, då man kan jobba hur mycket eller hur lite man vill och det är väldigt bra eftersom man har olika mycket i skolan. Att få inspirera framförallt gymnasiestudenter är extra roligt, man känner igen sig själv i dem från när man själv skulle ta studenten och söka utbildning.

Vilken typ av uppdrag får du som studentambassadör? 

- Att vara på mässor, då gäller det att fånga besökarna och ge dem mycket information på kort tid. Besök på gymnasieskolor har jag också gjort, det är nog de roligaste uppdragen! Då har man lite längre tid på sig att prata med dem och ställa frågor. Sedan har jag även fått hålla en del föreläsningar om både min utbildning och om studentlivet.

Hur tycker du att ditt jobb som studentambassadör fungerar tillsammans med dina studier? 

- Jättebra! Som sagt är det otroligt flexibelt och det behövs då man vissa perioder i skolan har väldigt mycket att göra.

Varför valde du att söka jobbet som studentambassadör? 

- Jag tyckte att det lät som det perfekta extrajobbet! Träffa människor, främst ungdomar, och att jobbet är så flexibelt. Det är alltid roligt att prata om något man har väldigt bra koll på och vem vet bättre om studentlivet och utbildningen än studenterna själva?

Vilka egenskaper tycker du är viktig hos en studentambassadör? 

- Engagemang och att tycka om att prata inför människor! Det blir väldigt mycket kommunikation via tal så det gäller att man tycker om det. Att gilla att prata med ungdomar är också viktigt då det ofta är dem man talar till.

Vad tycker du är det bästa med att vara studentambassadör?

- Träffa ungdomar och känna att man kan hjälpa dem!