"Arbetsträning, socialt och superkul!"

Karin Karlsson

Program: Samhällsvetarprogrammet
Campusort: Sundsvall
År som studentambassadör: 2 

Varför ville du bli studentambassadör?

- Jag ville bli studentambassadör för att få jobba med något jag verkligen kan stå för. Eftersom jag själv studerar, blir tanken om att vara studentambassadör och få representera universitetet man pluggar på och berätta om allt som är bra med att plugga, så rätt. Jag vet ju varför jag pluggar på universitet, samt att jag vill plugga. Att få sprida hur bra det är till andra människor och dessutom få betalt för det är ju jättekul!

Vad har varit mest givande med att jobba som studentambassadör?

- Mest givande för mig har varit att se människor som jag en gång föreläst för på gymnasieskolor, som sedan kommer och pluggar här hos oss. Då vet jag att jag har gjort ett bra jobb. Något annat givande är att jag fått träna ännu mer på presentationsteknik och blivit trygg inför folk, något jag kommer ha med mig resten av livet i de flesta yrken.

Är det något i studentambassadörsyrket som har varit utmanande?

- Att ibland bemöta omotiverade elever. Ibland vill gymnasieskolor att vi kommer och föreläser om universitetet inför en klass som har obligatorisk närvaro på föreläsningen. Då möter man ibland extremt omotiverade ungdomar, eller ungdomar som redan bestämt sig för att göra något annat efter gymnasiet och då gäller det att inte ta det personligt och kanske ibland hitta andra vägar att nå dem.

Vad kommer du ta med dig från studentambassadörsyrket i ditt framtida yrke?

- Presentationsteknikerna vi fått lära oss helt klart!

Om du skulle beskriva studentambassadörsyrket med tre ord, vad skulle det vara?

- Arbetsträning, socialt och superkul!