Evelinas tid i British Columbia

Spara favorit
Kanada
Prince George, Kanada

"Bara gör det! Var du än hamnar kommer det vara en häftig upplevelse och lärorik erfarenhet som du kommer minnas för livet!"

Varför valde du att plugga utomlands?

Jag ville plugga utomlands dels för erfarenheten av att bo och plugga i ett annat land än Sverige, men även för att uppleva en ny kultur och få perspektiv och inspiration.

Hur var det att studera i ett annat land?

Det kanadensiska universitetssystemet skiljer sig otroligt mycket från det system vi har i Sverige, så i början var det var en stor omställning i att förändra sin studieteknik men när man väl kom in i rytmen gick det bra. Universitetet och lärarna var riktigt bra så det har helt klart varit en intressant och lärorik upplevelse som jag känner att jag fått mycket utbyte av.

Hur var ditt liv i övrigt under utbytestiden?

Universitetet ligger i utkanten av staden så om man ej har möjlighet till bil kunde det ibland vara svårt att ta sig runt men då jag, som så många andra studenter och internationella, bodde på campus så var det alltid nära till häng och universitetet erbjöd många olika klubbar som arrangerade aktiviteter med jämna mellanrum. På campusområdet fanns en stor idrottsanläggning med gym och campuset ligger i ett naturnära område med många fina stigar man kunde vandra på men man fick vara uppmärksam då det fanns många björnar området. Vi hade ett antal ”långhelger” då vi hyrde bil för att resa runt och utforska landet och nationalparker som Jasper och Banff. Det rekommenderar jag verkligen att göra!  

Motsvarade din utbytestid dina förväntningar?

Både ja och nej. Jag kanske inte hann göra allt jag hade velat göra och själva staden Prince George var kanske inte optimal, men ur en studiesynvinkel känner jag att universitetet, lärarna och kurserna överträffade min förväntan och mitt val av universitet kändes helt rätt. Jag känner verkligen att jag utvecklats både inom mina studier men även på ett personligt plan. Jag har mött så många härliga människor från världen över och som givit perspektiv och insikter, vilket har varit det mest givande och lärorika under min utbytestid.

Vad är de största fördelarna med att studera utomlands?

Du utmanar dig själv, får träffa många fantastiska människor och får inblick i andra kulturer som ger perspektiv, insikt och inspiration. Det är otroligt lärorikt och utvecklande på alla plan.

Vilket är ditt bästa minne?

Oj, det var en svår fråga. Det finns så många!  Ett av mina bästa minnen är nog när jag och en kompis var och åkte skidor en solig decemberdag och vi hittade ett puderområde som vi fick ha för oss själva hela dagen, det var fint det!

Vad är ditt råd till någon som vill åka på utbyte?

Bara gör det! Var du än hamnar kommer det vara en häftig upplevelse och lärorik erfarenhet som du kommer minnas för livet!