Jobba som studentambassadör

Spara favorit 28 sep september 2017
-

Vill du berätta för blivande studenter vad Mittuniversitetet har att erbjuda? Vill du arbeta med något utmanande, roligt och lärorikt? Vill du ha arbetstider som fungerar tillsammans med dina studier, tjäna extra pengar och samtidigt fylla ut ditt CV? Då är studentambassadörsyrket något för dig!

Vad innebär det att vara studentambassadör?

Mittuniversitetets studentambassadörer är en viktig del i universitetets arbete för att inspirera och rekrytera nya studenter. Som studentambassadör är du universitetets ansikte utåt. Du inspirerar blivande studenter genom att informera om våra olika utbildningar och berättar om livet som student. Du får en möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter och hjälpa andra hitta rätt framtidsval.

Vad gör en studentambassadör?

Som studentambassadör representerar du universitetet på olika sätt. Bland annat under event, så som gymnasiebesök, mässor och öppet hus. Detta kan innebära allt ifrån att hålla en presentation inför en gymnasieklass till att berätta om våra utbildningar i en mässmonter. Du kan också jobba med att projektleda och genomföra marknadsföringsaktiviteter för ditt egna program. Som studentambassadör kan du även välja att ta på dig andra typer av uppdrag som exempelvis arbeta i Servicecenter på campus eller visa en blivande student en dag på Mittuniversitetet. Du fokuserar på det personliga mötet, oavsett plats.  

Erfarenheter som studentambassadör

Arbetet som studentambassadör ger dig möjlighet att utveckla dina färdigheter i presentationsteknik, kommunikation och värdskap. Du får även erfarenhet av hur det är att representera ett varumärke. Det är ett utmärkt tillfälle att bygga på ditt CV och samtidigt utvecklas inför kommande arbetsliv.

Som studentambassadör så arbetar du ofta tillsammans med andra studentambassadörer. Du kommer träffa och lära känna studentambassadörer som jobbat länge och kan dela med sig av både tips och råd. Våra studentambassadörer studerar olika utbildningar på både campus Sundsvall och campus Östersund.

Vem kan bli studentambassadör?

Vi söker dig som är student på Mittuniversitetet och har studerat minst en termin hos oss. Självklart ska du vilja inspirera till studier hos oss och representera universitetet i enlighet med våra värderingar. Du bör också tycka om att prata med nya människor men också inför grupper. Du ska känna engagemang för uppgiften, gilla att ta ansvar och kunna ta egna initiativ.

Utbildning

För att du ska kunna representera Mittuniversitetet och vårt varumärke på bästa sätt så får alla våra studentambassadörer lära sig mer om Mittuniversitetet, vad vi står för, du får även lära dig mer om varumärkesrepresentation och presentationsteknik som kan hjälpa dig i ditt framtida arbetsliv.

Arvode

Du får betalt per timme för det jobb du utför som studentambassadör. Arvodet per timme är 115kr.

Ansökan

Låter detta som något för dig? Är du intresserad av att söka jobbet som studentambassadör? Ta i så fall kontakt med Rebecka Lindberg.

Mer information

Läs intervjuer med nuvarande studentambassadörer Jon, Alexandra och Karin och studentambassadörsalumn Peter

Vill du veta mer?

Rebecka Lindberg

Kontakta
Rebecka Lindberg
010-142 83 45
rebecka.lindberg@miun.se