Student invald i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens studentråd

David Amoev, student vid civilingenjörsprogrammet i teknisk design vid Mittuniversitetet, har blivit en av tolv invalda studenter i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) studentråd.

Mandatperioden startar i höst och sträcker sig över två år.
– Att bygga en hållbar bro mellan studenter och näringsliv är mitt största mål och jag ser fram emot att driva frågor kring området, säger han.

IVA är en fristående akademi som driver frågor kring utbildning och forskning. Verksamhetens mål är att främja teknisk och ekonomisk vetenskap samt näringslivets utveckling. IVA har ett studentråd som består av tolv studentrepresentanter från olika lärosäten i Sverige, bland annat från KTH, Chalmers, Linköpings universitet med flera. Studentrådets syfte är att vara delaktiga i utvecklingen av samverkan mellan näringsliv och studenter.

– Digitalisering och hållbar utveckling är något jag brinner mycket för och jag vill gärna bidra till den utvecklingen, berättar David. En annan viktig fråga handlar om möjligheter till fler möten mellan större företag och mindre lärosäten som är belägna utanför storstäderna.
– Det är något alla tjänar på. Företagen får möta fler duktiga studenter och studenterna får ta del av en större bredd av möjligheter som civilingenjörsstudier kan leda till på arbetsmarknaden.

David Amoev kommer själv från Skövde och började på Mittuniversitetets civilingenjörsprogram på grund av att han först läste ett teknisk basår här.
– Jag trivdes mycket bra och fastnade efter studierna på basåret för civilingenjörsprogrammet i teknisk design. Det finns en närhet på Mittuniversitetet som gör att det är enkelt att engagera sig, lätt att få bra kontakt med lärare och andra studenter.

Peter Glans är programansvarig för civilingenjörsprogrammet i teknisk design och är mycket glad över att IVA nu får en representant från Mittuniversitetet.
– Vi är väldigt glada och stolta över att en av våra studenter blivit invald i IVAs studentråd. Vi ser det som en stor fördel att våra studenter kan komma till tals och påverka näringslivets utveckling utifrån ett utbildnings- och studentperspektiv, säger Peter Glans.

I höst påbörjar David sin mandatperiod på två år och kommer att delta i möten ungefär två gånger i månaden, vissa via Skype och andra på plats i Stockholm.
– Det blir en hel del resor, men det känns bara roligt. Jag är väldigt glad över nomineringen och jag ser fram emot mitt uppdrag!

– David är driven och brinner för utvecklingsfrågor så vi tror att han kommer passa perfekt, avslutar Peter Glans.