Elina Jonsson

Namn: Elina Jonsson
Ålder: 23 år
Universitet: Linköping, civilingenjör, industriell ekonomi
Företag/myndighet: Sweco

Vad har Mittuniversitetets Internship gett dig?
Det som jag tycker har varit bäst är att man har fått lärt sig så mycket nytt och kunnat tillämpa sina kunskaper från studietiden och använda dem i ett verkligt projekt. Jag såg reklam för programmet på vår skolas intranät och tyckte att det lät mycket intressant. Dessutom kommer jag från Sundsvall, så jag kunde bo hemma hos mina föräldrar och samtidigt ha ett meningsfullt jobb under sommaren och läsa en sommarkurs!

Vi var tre studenter från Mittuniversitetet totalt på företaget Sweco. Digitalisering står högt upp på företagets agenda och mitt och Johan Isakssons uppdrag under sommaren var att göra en förstudie om hur Sweco hanterar sin geodata. Vi kollade på vad som skulle kunna digitaliseras och vi undersökte även nya möjligheter med hjälp av maskininlärning som är väldigt aktuellt just nu. Det som var bra var att Johan och jag har lite olika bakgrund, han läser inriktning IT och jag industriell ekonomi, vi kompletterade varandra väldigt bra i projektet.

Vi hade verkligen bra handledare! De var hjälpsamma och engagerade i vårt projekt. Vi gjorde många intervjuer med medarbetare på företaget i början för att kunna jobba vidare mer själva sedan. Det kändes väldigt seriöst eftersom alla var så engagerade!

Varför ska man söka till Mittuniversitetets Internship tycker du?
Jag tycker att man ska söka för att få testa att jobba i ett verkligt projekt. Det blir verkligen en annan inblick än när man pluggar och man får använda sina kunskaper praktiskt. Jag tyckte också att det var bra att alla studenter läste sommarkursen på Mittuniversitetet gemensamt, för då fick man höra vad alla jobbade med ute på sina företag och myndigheter och man kunde också ta hjälp av varandra.

Man ska verkligen inte vara rädd att söka till Mittuniversitetets Internship även om man inte har någon koppling till Sundsvall! En kompis till mig hyrde en lägenhet av en annan student under sommaren och det funkade jättebra! Vi studenter umgicks lite på fritiden också.