Herman Jansson
Foto: Linda Saltin

Namn: Herman Jansson
Ålder: 23 år
Universitet: Mittuniversitetet, civilingenjör, datateknik
Företag/myndighet: CSN

Berätta om din sommar och vad du har lärt dig!
Det har varit jättekul att vara med i Mittuniversitetets Internship. Jag är glad att jag ansökte och kom med! Det har varit en lärorik sommar och roligt att se många andra duktiga studenter från hela Sverige. På fritiden har vi lärt känna varandra, spelat kubb och grillat. Kristin som jag jobbat med på CSN flyttar ner till Linköping nu. Vi har haft en jättebra lärare på kursen också!

Jag har lärt mig att lösa problem på ett mycket smartare sätt. Jag har också blivit bättre på att koda under sommaren, då jag har kodat otaliga timmar. Att göra en marknadsanalys var också väldigt givande. Mittuniversitetets Internship är verkligen en skjuts in i arbetslivet.

På CSN finns 178 olika pappersblanketter och det är manuell handläggning. Jag har gjort en dynamisk lösning och byggt ett verktyg för att skapa ett webbformulär som ganska snabbt kan ersätta pappersansökningarna på ett kostnadseffektivt sätt. Lösningen är skräddarsydd till myndighetens behov.

Jag har haft jättebra handledare, Mattias Gustin och Jonas Thunberg, de ringde oss till och med från under sin semester och frågade hur det gick. Jonas kan mycket om verksamheten och Mattias som är UX-utvecklare kan mycket om det. Alla var jättetrevliga och hjälpsamma på arbetsplatsen och hänvisade till oss till personer inom organisationen som kunde svara på våra frågor.

Varför ska man söka till Mittuniversitetets Internship tycker du?
För att det är en väldigt bra chans att få kontakt med ett företag och få testa att komma ut i arbetslivet. Det är ett jättebra sommarjobb - att få jobba med något man utbildar sig till. Och att träffa alla duktiga studenter från hela Sverige är verkligen inspirerade. Det är kul att det inte är slut heller för min del på CSN. Jag har blivit erbjuden en tjänst som systemutvecklare på 20 procent under tiden jag pluggar!

Vad tycker du om Mittuniversitetet?
Mittuniversitetet är verkligen bra tycker jag. Jag har lärt mig hur mycket som helst. Vi har bra kontakt med våra lärare. Jag kommer från Stockholm och tycker att Sundsvall är en fin och trevlig stad. Det är verkligen kul att umgås med personer som har samma slags vilja att göra något!