Doktorandkonferens i Sundsvall 11 maj 2016

Spara favorit 2 maj maj 2016

Samtliga forskarstuderande vid den Humanvetenskapliga fakulteten vid Mittuniversitetet inbjuds att delta i en konferens för och av doktorander på temat ”Att göra akademisk karriär” och den går av stapeln den 11 maj kl 9.00-15.40.

Denna heldag kommer att bjuda på keynotes och paneldebatt, där erfarna forskare både från Mittuniversitetet och andra universitet delar med sig av sina erfarenheter av att arbeta inom akademin. På eftermiddagen kan du välja mellan att träffa några av forskningsråden som informerar om möjligheter att söka t.ex. postdoc-stipendier, eller gå på workshops där du får tips och övningar om att göra konferenspresentationer, posterpresentationer, eller att helt enkelt göra en snabb och kort presentation av dig själv och din forskning på tre minuter. Kort och gott, sådant som är bra att kunna när du åker på konferenser.

Konferensen äger rum på Campus Sundsvall och i anslutning till konferenslokalerna har de som vill möjlighet att hänga upp posters med sina doktorandprojekt. Olika forskningscentra som RCR (Risk and Crisis Research Center), CER (Centrum för forskning om ekonomiska relationer), turismforskningsinstitutet ETOUR; samt FGV (Forum för genusvetenskap), Miun Innovation med flera har också bjudits in för att medverka med informationsstationer i anslutning till fika och lunch under dagen.

Konferensmiddag

Vi börjar redan på kvällen den 10 maj med en gemensam middag (tid och plats meddelas inom kort). Vi står för logikostnader för doktorander som är stationerade i Östersund eller Härnösand.

Anmälan

Du anmäler dig via formuläret längst ner på sidan, senast fredag den 4 mars. Kom ihåg att fylla i om du vill vara med på middagen den 10 maj och om du behöver logi på kvällen, om du har matallergier eller är vegetarian/vegan, samt om du villdelta med en  poster med på konferensen. Vi vill också att du kryssar i vilka workshops som du är mest intresserad, så att vi kan planera workshopsessionerna så att så många som möjligt kan vara med på det som de tycker är mest intressant. Deltagande i konferensen, inklusive middag, lunch och fika, är kostnadsfritt för samtliga doktorander vid fakulteten.

Lokaler

Konferensen hålls i sal M102  (Fälldinsalen) Campus Sundsvall. Lunch och fika serveras i ljusgården utanför M102

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att ställa dem till Minna Lundgren eller Joakim Petersson.

Program Doktorandkonferens

08:40

Registrering

9:00-9:20   

Inledning med välkomsttal av rektor Anders Söderholm

9:20-10:00

Jan Lindegren, Professor, Uppsala universitet                                Doktoranden ur ett historiskt perspektiv

10:00-10:20

Fika

10:20-11:00 

Anna Olofsson, Professor, Mittuniversitetet
Att göra sin grej

11:00-12:00

Paneldiskussion
Jan Lindegren
Anna Olofsson                                                                 
Daniel Laven, Docent, Mittuniversitetet (English)
Evelina Landstedt, Forskningsassistent, Umeå Universitet

12.00-13.15

Lunch

13.15-14.00

Posterpresentation – hur gör man?
Mårten Sjöström/Katja Gillander-Gådin

14.00- 14.30

Fika

14.30-15.30

Paperpresentation – hur gör man?
Dimitri Ioannides, Professor, Mittuniversitetet (English)

15.10-15.40

Avslutning och utvärdering

Anmälan till Konferens för doktorander