Juridik GR (A), Handelsrätt II, 15 hp

Kursens tyngdpunkt ligger på områdena sak- och krediträtt/värdepappersrätt, pant och borgen samt utsökning och konkurs. Dessutom ingår arbetsrätt, internationell privat- och processrätt samt EU-rätt.

Höstterminen 2022

room Distans
  • Start: Höstterminen 2022
  • Studieperiod: Vecka 45 - 2
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Anmälningskod: MIU-L7071

Sista anmälan: 19 april 2022

Du kan ändra din ansökan till och med 19 april

Se kursplanen

Sammankomster

Distanskursens föreläsningar ges enbart online i realtid på dagtid. Det kommer inte vara möjligt att se föreläsningarna i efterhand, ingen inspelning sker. För deltagande på föreläsningarna krävs att man är uppkopplad enligt kursschemat. Samtliga föreläsningar är frivilliga och ges i en kombinerad föreläsnings- och seminarieform.

Kursen examineras genom individuellt PM och individuell salstentamen.
Salstentamen skrivs vid någon av Mittuniversitetets två campusorter, för studenter registrerade på ett distanskurstillfälle får salstentamen även skrivas på annan ort. Plats bokas av studenten. Mittuniversitetets information om och regler för salstentamen på annan ort finns på vår webb www.miun.se.

Tillgång till dator med internetuppkoppling krävs för att genomföra kursen.

Behörighet

Juridik GR (A), Juridisk översiktskurs 15 hp eller motsvarande.

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 1-165 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Kontakt

Frågor om kursen

Frågor om kursen

+46(0)10-1428000

Hitta din drömutbildning!

eller