Samhällskunskap GR (A), Människa, miljö och framtid, 7,5 hp

Breddkurs. Kursen vänder sig till dig som är intresserad av frågor där begreppet hållbar utveckling är ett centralt tema. Kursen behandlar områden som välfärdssamhällets utmaningar och globaliseringsprocesser ur ett tvärvetenskapligt perspektiv för att bättre kunna förstå hållbarhetsproblemen på djupet. Den pågående klimatkrisen är bara ett exempel på ett akut och tvingande problem som måste lösas med gemensamma krafter på global, regional och lokal nivå. Kursen ger kunskaper för att kunna analysera samband och problematisera kring mänsklighetens utveckling med ett framtidsfokus. Om du har tänkt på dessa frågor är kursen något för dig!

Sommaren 2021

roomDistans
  • Start: Sommaren 2021
  • Studieperiod: Vecka 23 - 34
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Anmälningskod: MIU-T2239

Sista anmälan: 15 mars 2021

Du kan ändra din ansökan till och med 15 mars

Sammankomster

Kursen ges på distans och har inga fysiska sammankomster. Tillgång till dator med internetuppkoppling krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Kontakt

Frågor om kursen

Frågor om kursen

+46 (0)10-142 80 00