Kvalificerad projektledning

Spara favorit

Utbildningspaketet vänder sig till dig som avlagt examen inom ett samhällsvetenskapligt ämne eller utbildningsprogram med inriktning mot förvaltning eller personal- och arbetsliv. Utbildningspaketet är inriktat mot kvalificerad projektledning inom offentlig eller privat verksamhet och kombinerar kurser inom sociologi och juridik med projekt/praktik inom projektledning. Projekt/praktik är relaterat till ordinarie löpande verksamhet vid praktikplatsen och fokuserar på projektledning som metod, projektledarskap och projektkommunikation samt till viss del mot lönehanteringsprocesser och lönehanteringssystem.

Följande kurser ingår i kurspaketet:
Sociologi Gr (A) Projektledning, 7,5 hp ges vecka 36-45
Juridik Gr (A) Juridik för projektledare, 7,5 hp ges vecka 46-03
Statsvetenskap Gr (A) Projekt/Praktik, 15 hp ges vecka 36-03

Utbildningen ges på helfart under hösten 2019 där kurser i projektledning och juridik läses parallellt med kursen i projekt/praktik.

Behörighet

Grundläggande behörighet Examen från Personal- och arbetslivsprogrammet eller motsvarande utbildningsprogram.

Sammankomster

Utbildningspaketet inleds med en obligatorisk träff där det ges en introduktion till utbildningen samt en introduktion till kursen i sociologi med inriktning mot projektledning. Under vecka 45 genomförs näste obligatoriska träff med seminarium kopplad till projektledning samt en introduktion till juridik

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 1-165 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.