Sociologi GR (A), Norrland: Kritiska perspektiv på plats och makt, 7,5 hp

Breddkurs. Kursen vänder sig till alla som är intresserade av att lära sig mer om hur maktstrukturer samverkar inom norra Sverige. Kursen erbjuder grundläggande kunskaper om historiska och samtida koloniala, politiska, ekonomiska och sociala processer i norra Sverige och uppmuntrar till nya sätt att tänka kring plats och makt. Med fokus på processer av intern kolonialisering och exploatering av Saepmie och Norrland samt dess konsekvenser nu och då, behandlar kursen samtida kritisk teori kopplad till plats. Ett centralt tema är möjligheten att förändra och göra motstånd och kursens mer akademiska perspektiv varvas därför med föreläsningar av mer aktivistisk karaktär.
  • Start: Sommaren 2022
  • Studieperiod: Vecka 23 - 32
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Anmälningskod: MIU-M7119

Sista anmälan: 15 mars 2022

Sammankomster

”Distanskursen har inga fysiska träffar. Tillgång till dator med internetuppkoppling krävs.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Kontakt

Greta med gäster

Greta med gäster

Se vårt webbinarie med journaliststudenten Greta som programledare. Intervjuer med studenter i studion, frågelåda, hiss eller diss, korta filmklipp och frågestund med studievägledare. Missa inte!

Sidan uppdaterades 2022-08-16