Statsvetenskap GR (A), Europeiska Unionen – demokrati och representation, 7,5 hp

Breddkurs. Den Europeiska Unionen (EU) beskrivs ofta som både en ekonomisk och demokratisk framgångssaga. Samtidigt har EU de senaste decennierna brottats med ett betydande demokratiskt underskott, som tagit sig uttryck i bristande tillit, lågt valdeltagande och ett aktivt motstånd till fortsatt integrering i många medlemsländer. Med avstamp i denna spänning mellan framgångssaga och problemprojekt, ger kursen dig en introduktion till EU:s uppbyggnad, aktörer och funktionssätt, med ett särskilt fokus på förhållandet mellan den parlamentariska arenan och väljarna. Kursen behandlar teman som demokrati, representation, flernivåstyrning och europeisering.

Höstterminen 2022

room Distans
  • Start: Höstterminen 2022
  • Studieperiod: Vecka 35 - 44
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Anmälningskod: MIU-M7161

Sista anmälan: 19 april 2022

Sammankomster

Inga fysiska sammankomster förekommer, all form av aktivitet sköts via en elektronisk plattform. Tillgång till dator med internetuppkoppling krävs.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Kontakt

Greta med gäster

Greta med gäster

Se vårt webbinarie med journaliststudenten Greta som programledare. Intervjuer med studenter i studion, frågelåda, hiss eller diss, korta filmklipp och frågestund med studievägledare. Missa inte!

Sidan uppdaterades 2022-08-19