Idrottsvetenskap AV, Den unga idrottaren, 7,5 hp

Syftet med kursen är att ge en omfattande teoretisk bakgrund inom ämnet ungdomsidrott, en högst relevant kurs med tanke på att allt fler specialiserar sig tidigt. En multidisciplinär ansats kommer att belysa de olika faktorer som kan påverka prestation, skador och utbrändhet hos den unga idrottaren. En rad undervisningsmetoder kommer att användas inom kursen, som till exempel föreläsningar, seminarier, praktiska sessioner, individuella fallstudier med flera.

Vårterminen 2024

room Distans
  • Start: Vårterminen 2024
  • Studieperiod: Vecka 13 - 22
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Språk: Engelska
  • Anmälningskod: MIU-V4450

Sista anmälan: 16 oktober 2023

Du kan ändra din ansökan till och med 16 oktober

Undervisningens upplägg

Kursen ges online och på engelska.

Behörighet

En kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete på minst 15 högskolepoäng, i idrottsvetenskap, idrottsmedicin eller fysioterapi.

ELLER

En kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete på minst 15 högskolepoäng, och totalt minst 60 högskolepoäng i ett eller flera av följande ämnen: klinisk epidemiologi, träningsfysiologi, testmetoder inom idrottsvetenskap, kinesiologi, biomekanik, coaching och ledarskap, idrottsnäring, idrottsmedicin, träningslära.

OCH

Engelska kurs 6.

Urval

Urvalet grundas på antalet avklarade högskolepoäng som avklarats senast sista anmälningsdag, minst 30 och max 285 högskolepoäng

Kontakt

Frågor om kursen

Frågor om kursen

+46(0)10-1428000

Andra kurser som kanske intresserar digSidan uppdaterades 2023-09-25