Idrottsvetenskap GR (B), Testmetodik och evidensbaserad träningslära, 15 hp

Denna kurs syftar till att ge fördjupade kunskaper i olika träningsformer både teoretiskt och praktiskt samt träningsplanering och uppföljning mot ett specifikt mål; Att öka kunskapen av träningsplanering utifrån både evidensbaserad kunskap och praktisk erfarenhet. Kursen ger dig också en teoretisk och praktisk kunskap inom testmetodik med syfte att öka kunskapen om att utvärdera träning och fysisk nivå. Under kursen kommer du få kunskap om tester för att utvärdera bland annat aerob förmåga, anaerob förmåga styrka, snabbhet, rörlighet och kroppssammansättning. Kursen är en mix av teori och praktik och består av föreläsningar, laborationer, seminarier och praktiskt arbete.
  • Start: Höstterminen 2022
  • Studieperiod: Vecka 40 - 49
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Östersund
  • Anmälningskod: MIU-N4281

Sista anmälan: 19 april 2022

Sammankomster

Campuskursen har ett flertal fysiska träffar med både undervisning och examination som kräver fysisk närvaro på campus.

Behörighet

Idrottsvetenskap GR (A), Idrottsfysiologi och grundläggande träningslära 7,5 hp eller motsvarande.

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Kontakt

Frågor om kursen

Frågor om kursen

+46(0)10-1428000

Greta med gäster

Greta med gäster

Se vårt webbinarie med journaliststudenten Greta som programledare. Intervjuer med studenter i studion, frågelåda, hiss eller diss, korta filmklipp och frågestund med studievägledare. Missa inte!

Sidan uppdaterades 2022-08-16