Omvårdnad AV, Digital kompetens i vård I, 7,5 hp

Digital utveckling pågår i rasande fart i samhället runt om oss, även i hälso- och sjukvården. Digital kompetens är en viktig del hos kliniskt verksamma sjuksköterskor och är nödvändig inom många områden, till exempel på akutmottagningar, hälsocentraler och vårdavdelningar. Kursens syfte är att ge dig möjlighet att inhämta fördjupade kunskaper inom digital kompetens med speciellt fokus på personcentrerad vård. Kursen innehåller bland annat etik, juridik, pedagogik och aktuell forskning och vänder sig till dig som är kliniskt verksam sjuksköterska.

Höstterminen 2022

info Distans
  • Start: Höstterminen 2022
  • Studieperiod: Vecka 35 - 2
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 25%
  • Anmälningskod: MIU-O2591

Sista anmälan: 19 april 2022

Se kursplanen

Sammankomster

Kursen är 100 % distansbaserad och går på kvartsfart (25 %) med en hemtentamen och fem (5) sammankomster via nätet, varav tre (3) av dessa är obligatoriska.

Behörighet

Svensk legitimation som sjuksköterska samt minst 90 högskolepoäng i ämnet omvårdnad, eller motsvarande kunskaper, varav 15 högskolepoäng utgörs av ett examensarbete på kandidatnivå.

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 30-285 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Kontakt

Greta med gäster

Greta med gäster

Se vårt webbinarie med journaliststudenten Greta som programledare. Intervjuer med studenter i studion, frågelåda, hiss eller diss, korta filmklipp och frågestund med studievägledare. Missa inte!

Sidan uppdaterades 2022-08-09