Omvårdnad AV, Förbättringskunskap och säker vård, 7,5 hp

Sjuksköterskans kärnkompetenser, förbättringskunskap och säker vård är av stor vikt för att säkerställa god vårdkvalitet. Kursen vänder sig till dig som är sjuksköterska och som vill fördjupa din kunskap om kvalitetsutveckling, ständiga förbättringar och säker vård. Kursen innehåller grundläggande förbättringskunskap och olika verktyg. Den innehåller även aspekter för att skapa god och säker vård, såsom vikten av patientmedverkan, säkerhetskultur och avvikelsehantering.

Höstterminen 2022

info Distans
  • Start: Höstterminen 2022
  • Studieperiod: Vecka 40 - 49
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Anmälningskod: MIU-O2641

Sista anmälan: 19 april 2022

Se kursplanen

Sammankomster

Kursen är 100% distansbaserad och innehåller ett grupparbete, ett seminarium och en individuell inlämningsuppgift.

Behörighet

Av Socialstyrelsen utfärdad svensk legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen 180 hp, varav minst 15 hp examensarbete alternativt avlagd kandidatexamen 180 hp, inklusive examensarbete om minst 15 hp i huvudområdet omvårdnad eller vårdvetenskap.

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 30-285 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Kontakt

Greta med gäster

Greta med gäster

Se vårt webbinarie med journaliststudenten Greta som programledare. Intervjuer med studenter i studion, frågelåda, hiss eller diss, korta filmklipp och frågestund med studievägledare. Missa inte!

Sidan uppdaterades 2022-08-09