Omvårdnad GR (A), Demens - bemötande och stöd, 4,5 hp

Träffar du människor med minnesproblem i ditt yrke? Känner du att du skulle vilja veta mer och få redskap och tips hur du kan underlätta möten med personer med minnesproblem? Då är det här kursen för dig! Kursen ger dig en orientering inom olika demenssjukdomar och hur de kan yttra sig hos individen. Den ger dig också möjlighet att inhämta kunskap om olika verktyg till hur du kan underlätta mötet med personer med demenssjukdom. Och vad du kan göra för att ge stöd till personen med olika minnesstörningar och till deras anhöriga.

Vårterminen 2023

room Distans
  • Start: Vårterminen 2023
  • Studieperiod: Vecka 3 - 14
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 25%
  • Anmälningskod: MIU-O2600

Sista anmälan: 17 oktober 2022

Du kan ändra din ansökan till och med 17 oktober

Se kursplanen

Sammankomster

Kursen är 100 % distansbaserad och går på kvartsfart (25 %). Kursens innehåll bearbetas individuellt och i grupp via forum i Moodle under kursens gång. Examination sker muntligt genom seminarium av hemuppgift i Zoom.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Kontakt

Greta med gäster

Greta med gäster

Se vårt webbinarie med journaliststudenten Greta som programledare. Intervjuer med studenter i studion, frågelåda, hiss eller diss, korta filmklipp och frågestund med studievägledare. Missa inte!

Sidan uppdaterades 2022-08-09