Påbyggnadskurs i journalistik för akademiker, 60 hp

Statsvetare, kommunikationsvetare, jurister, datavetare, utvecklare, grafiska designers, historiker, ekonomer och många fler – alla har viktiga kunskaper att tillföra en mediebransch som redan växt utanför traditionella nyhetsredaktioner och kompetenskrav.

Det här ettåriga utbildningspaketet ger dig som redan har en kandidatexamen kompetensen att jobba som journalist. Som nyhetsreporter, som grävande journalist - eller som verksam inom ditt huvudområde med journalistikens metoder för research, historieberättande och digitalt redaktörskap i din verktygslåda.

Du får nödvändiga grundfärdigheter i det journalistiska arbetet, men också mer avancerade och moderna kunskaper som krävs i branschen i dag.
Termin två börjar med en 10 veckors praktik på en redaktion. Därefter kan du välja mellan ett större projekt inom undersökande journalistik, eller två andra kurser: ”Journalistikens presentation och form” samt ”Magasin och Reportage”.

Utbildningen samläses med journalistprogrammet och ges på campus.
  • Start: Höstterminen 2021
  • Studieperiod: Vecka 35 - 22
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Anmälningskod: MIU-IS011

Sista anmälan: 15 april 2021

Behörighet

Avlagd kandidatexamen, yrkesexamen om minst 180 hp eller motsvarande utländsk examen. Svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier på grundnivå.

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 1-165 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Kursplaner

Journalistik GR (A), Lag och rätt för journalister, 7,5 hp
Journalistik GR (B), Arbetsplatsförlagt projekt, 15 hp
Journalistik GR (A), Introduktion till journalistik, 7,5 hp
Journalistik GR (A), Att arbeta på redaktion I, 7,5 hp
Journalistik GR (A), Berätta med ord, ljud och bild, 7,5 hp
Journalistik GR (B), Undersökande journalistik, 15 hp

Kontakt

Frågor om kurspaketet

Frågor om kurspaketet

+46(0)10-1428000

Hitta din drömutbildning!

eller