Påbyggnadskurs i journalistik för akademiker, 60 hp

redaktionso¦êvningen6.jpg
Statsvetare, kommunikationsvetare, jurister, datavetare, utvecklare, grafiska designers, historiker, ekonomer och många fler – alla har viktiga kunskaper att tillföra en mediebransch som redan växt utanför traditionella nyhetsredaktioner och kompetenskrav.

Det här ettåriga utbildningspaketet ger dig som redan har en kandidatexamen kompetensen att jobba som journalist. Som nyhetsreporter, som grävande journalist - eller som verksam inom ditt huvudområde med journalistikens metoder för research, historieberättande och digitalt redaktörskap i din verktygslåda.

Du får nödvändiga grundfärdigheter i det journalistiska arbetet, men också mer avancerade och moderna kunskaper som krävs i branschen i dag.
Termin två börjar med en 10 veckors praktik på en redaktion. Därefter kan du välja mellan ett större projekt inom undersökande journalistik, eller två andra kurser: ”Journalistikens presentation och form” samt ”Magasin och Reportage”.
  • Start: Höstterminen 2020
  • Studieperiod: Vecka 36 - 22
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Ort: Sundsvall
  • Anmälningskod: MIU-I2034

Sista anmälan: 15 april 2020

Behörighet

Avlagd kandidatexamen, yrkesexamen om minst 180 hp eller motsvarande utländsk examen inklusive ett självständigt arbete (examensarbete) om minst 15 hp. Svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier på grundnivå.

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 1-165 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Kursplaner

Journalistik GR (A), Berätta med ord, ljud och bild, 7,5 hp
Journalistik GR (A), Att arbeta på redaktion I, 7,5 hp
Journalistik GR (A), Lag och rätt för journalister, 7,5 hp
Journalistik GR (A), Introduktion till journalistik, 7,5 hp
Journalistik GR (B), Undersökande journalistik, 15 hp
Journalistik GR (B), Arbetsplatsförlagt projekt, 15 hp

Det är nog alltid attraktivt att ha tidigare kunskap inom det ämne man vill skriva om.

Läs hela intervjun med Julia Forsberg

Journalistprogrammet 180 hp

Mittuniversitetet erbjuder Sveriges modernaste journalistutbildning, journalistprogrammet 180 hp. Här får du de bästa förutsättningarna att klara den nutida och framtida journalistikens många olika uppdrag - på Sveriges ledande medieföretag eller som frilans.

Kontakt

Frågor om kurspaketet

Frågor om kurspaketet

+46 (0)10-142 80 00