Sommaren är en bra tid för att kompetensutveckla dig eller kanske testa på universitetsstudier för första gången. De flesta sommarkurser är helt på distans med stor frihet att själv planera sin tid.

Ordinarie sista ansökningsdag var den 16 mars. Men vi och flera andra lärosäten har nu fått fler platser av Regeringen för att mildra Corona-virusutbrottets konsekvenser för jobb och ekonomi i Sverige. Så det finns alltså fortfarande möjlighet att plugga redan nu i sommar. Kurserna är dock så klart öppna för alla att söka, oavsett orsak. Du hittar de kurser som är öppna för sen anmälan på denna sida på antagning.se där du också direkt kan anmäla dig: 
Sommarkurser på Mittuniversitetet öppna för sen anmälan

För sen anmälan gäller att ansökningarna granskas i den ordning de kommer in. Ju fortare du söker, desto större chans att du blir antagen. Besked skickas ut från och med 27 april och sen löpande allteftersom ansökningarna kommer in. Här kan du läsa mer om hur det går till. 

I listan nedan finns samtliga våra sommarkurser, både de som fortfarande går att söka och de som är stängda för sen anmälan. De senare ligger dock kvar så att de som redan har sökt fortfarande ska kunna gå in och läsa om kurserna de sökt. Du som endast vill se kurser som är öppna för sen anmälan kan alltså gå in på denna sida:
Sommarkurser på Mittuniversitetet öppna för sen anmälan