Du har inget att förlora på att söka en sommarkurs!

Spara favorit 31 jan januari 2019

Malin Bristow är 33 år och bor i Karlstad. Hennes utbildning består av en kandidatexamen i sociologi samt två års tilläggsstudier på masternivå. Intresset för sociala relationer, samhällsfrågor och människor i allmänhet har alltid funnits där och varit hennes drivkrafter.

Varför valde du att läsa dina sommarkurser på Mittuniversitetet?

– Inför mitt femte och sista år på universitetet ville jag se till att maxa min utbildning och meritlista. Det jag fann särskilt attraktivt med Mittuniversitetet var dess breda utbud av intressanta och användbara kurser. Jag valde Ungdomssociologi och Organisationsteori. Tanken var att både fördjupa mina kunskaper i sociologi, som är mitt kandidatämne, och på samma gång inkludera en kurs för ett kommande arbetsliv såsom teori om organisationers uppbyggnad. Upplägget var smidigt och praktiskt.

På vilket sätt har du haft nytta av sommarkurserna arbetslivet?

– I nuläget arbetar jag som processledare för ett samverkansprojekt vid Röda Korset. Genom att skapa en enhetlig struktur och plattform för samverkan och kunskapsutbyte vill vi effektivisera flyktingmottagande och förutsättningar för integration. Tack vare att jag valde sommarkurser från Mittuniversitet har jag breddat min utbildning och på så sätt varit mer attraktiv för en etablerad arbetsgivare som Röda Korset.

Tror du att du hade haft det jobb du har just nu om du inte hade läst en sommarkurs?

– Utan sommarkurserna hade jag inte haft tillgång till viktiga ämnen som ungdomssociologi och organisationsteori. De gav mig en möjlighet att både fördjupa och bredda mina kunskaper. Därför tror jag att de spelade en viktig roll under rekryteringen och inom ramen för mina arbetsuppgifter.

Skulle du rekommendera andra att läsa en sommarkurs?

– Absolut! Du kan välja att maximera din anställningsbarhet, att bredda respektive fördjupa din utbildning, hitta nya intresseområden, upptäcka sidor hos dig själv, börja eller komplettera en akademisk utbildning. Och allt inom ramen för ditt wi-fi. 

Har du något tips till potentiella studenter som inte vågar ta första steget till att läsa en sommarkurs?  

– Du har inget att förlora på att söka en sommarkurs. Se det som en spännande möjlighet att lära dig något nytt samtidigt som du också hittar nya vänner. Här kan ni ta hjälp av varandra – gå ihop ett par bekanta och läs tillsammans. Det blir både roligare och enklare. Dessutom: om du är osäker vilken kurs du ska välja, kolla alltid listan på kurslitteratur. Gå sedan till biblioteket och bläddra bland exemplar. Då märker du om du kan tänka dig kursen i fråga eller inte.

Malin Bristow

-

Foto: Charlotte Gustavsson