Historia GR (A), Förintelsen och andra folkmord; förövare, offer och åskådare i ett komparativt perspektiv, 15 hp

Breddkurs. Kursens övergripande syfte är att förmedla aktuell forskning och kunskap om förintelsen och även andra folkmordskatastrofer under 1900-talet. Den första delkursen ger en grundläggande orientering om förintelsen, det armeniska folkmordet, svältkatastrofen i Ukraina och i Sovjetunionen under 1930-talet, folkmordet i Kambodja under de röda khmererna och även folkmordet i Rwanda. Fokus ligger på hur de olika händelseförloppen hänger samman med andra samhälleliga processer. Den andra delkursen ger en orientering om hur olika typer av förövare agerat, liksom hur deras offer och även de som inte varit direkt delaktiga uppfattat och upplevt situationen. Tyngdpunkten i denna delkurs ligger på förklaringsmodeller och komparation.
  • Start: Sommaren 2023
  • Studieperiod: Vecka 23 - 32
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Språk: Svenska
  • Anmälningskod: MIU-M2329

Sista anmälan: 15 mars 2023

Undervisningens upplägg

Kursen har inga fysiska träffar och all kommunikation sker via kursens nätplattform. Du förutsätts ha tillgång till dator med internetuppkoppling.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Kontakt

Andra kurser som kanske intresserar digSidan uppdaterades 2023-10-01