Allt påverkas av det som hänt tidigare

Bill Edlund har tidigare pluggat samhällsvetenskap med siktet inställt på att bli polis. Ett av behörighetskraven var historia, ett ämne som han verkligen fastnat för.

15 april kampanjen

– Jag tycker det är riktigt spännande och samtidigt väldigt lärorikt, berättar Bill Edlund som planerar att fortsätta sina studier i historia.

– Jag tror inte att det finns något som vi gör idag, som inte påverkas av händelser från förr och det är nog en nyttig kunskap att bära med sig. Genom mina studier lär jag mig mer om människor, samhället och andra kulturer; förhoppningsvis kommer det att vara till hjälp i mitt framtida arbetsliv.

Varför Mittuniversitetet?

Det var tack vare att kursutbudet och de campusdrivna utbildningarna passade mig perfekt. Jag har utvecklats mycket under mina studieår här och ser ingen anledning till att jag inte skulle vilja fortsätta studera vidare här. Jag har till exempel lärt mig att det inte bara finns ett sätt att se på saker och ting. Kursen i historia har erbjudit möjligheter för oss studenter att utveckla ett historievetenskapligt resonemang och eget tänkande, genom exempelvis föreläsningar och gruppseminarier.

Vad tycker du om studentlivet?

För mig passar studentlivet utmärkt. Jag får ta eget ansvar och kan disponera mycket av min studietid så att det passar mig. Både studenter och anställda är trevliga med varandra och har en bra relation. Framför allt uppskattar jag att lokalerna känns fräscha och moderna. Som student har jag tillgång till alla hjälpmedel jag behöver i mina studier, exempelvis genom datorsalar och ett omfattande bibliotek.

Ditt råd till de som är på gång med att söka utbildning?

Intresse, jag tror du måste vara intresserad av det du väljer att studera. När du söker, tänk efter vad du tycker är roligt och försök hitta en utbildning som kan motsvara det. Jag har själv märkt att när jag får studera någonting jag tycker är roligt och intressant blir inlärningen mycket enklare.

Mer om Bill

15 april kampanjen

Kommer från: Härnösand

Pluggar: Historia

Studieort: Sundsvall

Studieår: 4