Studenter, Sundsvall, utomhus
I kursen studeras världsreligionerna och främre orientens forntida religioner. Stor vikt läggs vid att öva upp ett vetenskapligt arbetssätt och att stimulera till att tidigt reflektera över hur olika perspektiv kan användas i det religionsvetenskapliga studiet.
  • Start: Höstterminen 2021
  • Studieperiod: Vecka 35 - 2
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Anmälningskod: MIU-M2401

Sista anmälan: 15 april 2021

Se kursplanen

Sammankomster

Distanskursen har inga fysiska träffar men seminarier via nätet cirka en gång per vecka, och i förekommande fall föreläsningar via nätet, på dagtid. Tillgång till internetuppkoppling krävs och du förutsätts ha dator med fungerande mikrofon och headset.

Campuskursen har seminarier och i förekommande fall föreläsningar där du förväntas delta på dagtid.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Humaniora med spets

Humaniora lockar i dag få studenter vid svenska universitet och området sägs vara i kris. Samtidigt sysslar humanioraforskarna med ämnen där det ena är mer spännande än det andra.

I en intervjuserie möter vi några av dem, religionshistoriker Jörgen Magnusson vid Mittuniversitetet.

Inblick i de äldsta skrifterna

2012 dök det upp ett antikt dokument som antydde att Jesus var gift. Religionshistorikern Jörgen Magnusson anlitades som expert för att översätta dokumentet från koptiska.

Kontakt

Frågor om kursen

Frågor om kursen

+46(0)10-1428000

Vill du fördjupa dina kunskaper inom religionsvetenskap?

Magisterprogrammet i religionsvetenskap har en tydlig forskningsinriktning med fördjupade ämnesstudier. Vi erbjuder dig goda kunskaper i sanskrit eller koptiska, och via våra högre seminarier kommer du att få tillgång till ett brett nationellt och internationellt forskningsnätverk redan under din studietid.

Hitta din drömutbildning!

eller