"Du kan jobba med allt från journalistik och migration till FN-frågor"

Kunskaper i religion är ovärderliga om du vill jobba med människor och ha hela världen som arbetsplats menar Jörgen Magnusson, docent och lektor i religionsvetenskap.

15 april kamapnjen

Varför ska man plugga religion?

Det är svårt att tänka sig ett intressantare ämne som dessutom lär dig så mycket om hur det är att vara människa. Vem var Buddha? Vad ville Jesus och Muhammed? Vad trodde folk i Sverige på för 1000 år sedan? Hur påverkar religion dagens samhälle? Det är några frågor som vi studerar.

Vad ger det mig som student?

Du blir bra på att analysera vad som hänt och händer. Du får exempelvis kunskap om hur religion påverkar kultur, värderingar och ekonomi. Det är helt enkelt otroligt nyttigt i en mängd sammanhang.


Vilka jobb kan man få?

Du har nytta av religionsvetenskap i de flesta jobb där du möter människor. Vid kulturmöten i vården, när du jobbar utomlands, med migrationsfrågor i Sverige, som journalist, polis, lärare eller bibliotekarie är religionsvetenskap väldigt användbart och meriterande.


Varför borde man studera på Mittuniversitetet?

För att få direktkontakt med kvalificerade forskare som ser dig och din nyfikenhet. Vi är ett universitet på frammarsch och vi vill gå framåt med dig!