Religionsvetenskap GR (A), Religion och världens undergång, 15 hp

Spara favorit

Breddkurs. I den här kursen bjuder vi in dig att studera berättelser om världens undergång, så kallade apokalyptiska berättelser. Kursen inleds med en presentation av en religionsvetenskaplig verktygslåda för hantering av undergångsberättelser och de miljöer de uppstår i. Kursens efterföljande delar fördjupar sig i antika, fornnordiska, abrahamitiska, hinduiska och buddhistiska undergångsberättelser. Kursen avslutas med en fördjupning i nutida religiösa undergångsberättelser i väst, vilka ofta är knutna till populärkultur och så kallade sekter.

Sammankomster

Kursen har inga fysiska träffar, men ca 10 seminarier genomförs via nätet. All kommunikation sker via nätet, så tillgång till internetuppkoppling krävs och du förutsätts ha dator med fungerande headset.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Studiesituation, A-huset/Grönborg, Sundsvall

Sju skäl att välja Mittuniversitetet

Det finns många skäl att välja Mittuniversitetet men också ett par för att låta bli. Är Mittuniversitetet för dig?

Humaniorastudenter

Studievägledning

De centrala studievägledarna ger dig personlig vägledning inför studie- och karriärval när det gäller högre utbildning. De är till för dig som funderar på...

Studenter, utomhus, Östersund

Livet som student

Livet som student kan se väldigt annorlunda ut beroende på om du läser på campus eller distans och var du är i livet. Den gemensamma nämnaren är att det...