Oljeutsläpp

Religionsvetenskap GR (A), Religion och världens undergång, 15 hp

Breddkurs. I den här kursen bjuder vi in dig att studera berättelser om världens undergång, så kallade apokalyptiska berättelser. Kursen inleds med en presentation av en religionsvetenskaplig verktygslåda för hantering av undergångsberättelser och de miljöer de uppstår i. Kursens efterföljande delar fördjupar sig i antika, fornnordiska, abrahamitiska, hinduiska och buddhistiska undergångsberättelser. Kursen avslutas med en fördjupning i nutida religiösa undergångsberättelser i väst, vilka ofta är knutna till populärkultur och så kallade sekter.
  • Start: Höstterminen 2020
  • Studieperiod: Vecka 36 - 22
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 25%
  • Anmälningskod: MIU-M3521

Sista anmälan: 15 april 2020

Se kursplanen

Sammankomster

Kursen har inga fysiska träffar, men ca tio (10) seminarier genomförs via nätet. All kommunikation sker via nätet, så tillgång till internetuppkoppling krävs och du förutsätts ha dator med fungerande headset.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg, högskoleprov och högskolepoäng. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 34 procent, högskoleprov 33 procent och högskolepoäng (max 165 hp) 33 procent.

Vill du fördjupa dina kunskaper inom religionsvetenskap?

Magisterprogrammet i religionsvetenskap har en tydlig forskningsinriktning med fördjupade ämnesstudier. Vi erbjuder dig goda kunskaper i sanskrit, koptiska eller isländska, och via våra högre seminarier kommer du att få tillgång till ett brett nationellt och internationellt forskningsnätverk redan under din studietid.

Kontakt

Frågor om kursen

Frågor om kursen

+46 (0)10-142 80 00