Studenter, utomhus, Östersund
Kursen innehåller en introduktion till religionsfilosofiska frågeställningar i östliga och västliga religiösa traditioner. Fornnordisk religion introduceras och en orientering kring nya religiösa fenomen i dagens Sverige ges. Ett kortare uppsatsarbete genomförs med viss självständighet.
  • Start: Höstterminen 2021
  • Studieperiod: Vecka 35 - 2
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Anmälningskod: MIU-M2413

Sista anmälan: 15 april 2021

Se kursplanen

Sammankomster

Distanskursen har inga fysiska träffar, men nätseminarier förekommer. Tillgång till internetuppkoppling krävs och du förutsätts ha dator med fungerande mikrofon och headset. Muntliga examinatoriska moment förekommer samt vissa obligatoriska seminarier i samband med uppsatskursen.

Campuskursen har ett flertal träffar där du förväntas delta och där moment med obligatorisk närvaro samt muntliga examinatoriska moment förekommer.

Behörighet

För tillträde till kursen krävs minst 22,5 hp från Religionsvetenskap GR (A), 30 hp.

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 1-165 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Vill du fördjupa dina kunskaper inom religionsvetenskap?

Magisterprogrammet i religionsvetenskap har en tydlig forskningsinriktning med fördjupade ämnesstudier. Vi erbjuder dig goda kunskaper i sanskrit eller koptiska, och via våra högre seminarier kommer du att få tillgång till ett brett nationellt och internationellt forskningsnätverk redan under din studietid.

Kontakt

Frågor om kursen

Frågor om kursen

+46(0)10-1428000

Hitta din drömutbildning!

eller