Studiesituation, C-huset Sundsvall

Religionsvetenskap GR (B), I, 15 hp

Kursen syftar till att ge en introduktion till religionsfilosofiska frågeställningar i östliga och västliga traditioner. Fornnordisk religion introduceras med särskild hänsyn till den vikingatida religionens samtida kontext.
  • Start: Sommaren 2021
  • Studieperiod: Vecka 23 - 34
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Anmälningskod: MIU-M7259

Sista anmälan: 15 mars 2021

Se kursplanen

Sammankomster

Kursen har inga fysiska träffar men seminarier via nätet cirka en gång per vecka, dagtid. Tillgång till internetuppkoppling krävs och du förutsätts ha dator med fungerande mikrofon och headset. Kursen pausar för självstudier utan lärarstöd under två veckor mellan delkurs 1 och 2.

Behörighet

För tillträde till kursen krävs minst 22,5 hp från Religionsvetenskap GR (A), 30 hp.

Urval

Urvalet baseras på antalet avklarade akademiska poäng i intervallet 1-165 hp godkända fram till och med sista anmälningsdag. I urvalet rangordnas de sökande efter totalt redovisade akademiska poäng.

Vill du fördjupa dina kunskaper inom religionsvetenskap?

Magisterprogrammet i religionsvetenskap har en tydlig forskningsinriktning med fördjupade ämnesstudier. Vi erbjuder dig goda kunskaper i sanskrit, koptiska eller isländska, och via våra högre seminarier kommer du att få tillgång till ett brett nationellt och internationellt forskningsnätverk redan under din studietid.

Kontakt

Frågor om kursen

Frågor om kursen

+46(0)10-1428000

Hitta din drömutbildning!

eller