Svenska språket GR (A), Facklitteraturens värld - sakprosa i teori och praktik, 7,5 hp

Spara favorit

Kursens syfte är att ge dig kunskaper och färdigheter inom facklitteraturens område. Du får de kunskaper som krävs för att planera, strukturera och skriva fackbok eller annan facklitteratur. Tyngdpunkten ligger på teori och praktik.

Sammankomster

Kursen är en distanskurs med två till tre obligatoriska sammankomster (Ht 18 i Sundsvall och Vt 19 i Östersund).
Tentamen kan skrivas vid någon av Mittuniversitetets campusorter, i mån av plats vid de lärcentra med vilka Mittuniversitetet har avtal eller vid annat svenskt universitet eller högskola. Plats bokas av studenten.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Kursplatserna fördelas i urvalet baserat på betyg och högskoleprov. Antal kursplatser fördelas då enligt följande: betyg 50 procent och högskoleprov 50 procent.

Författardrömmar?

"Facklitteraturens värld - sakprosa i teori och praktik" är en kurs där teori varvas med praktisk kunskap och vänder sig till alla med skrivarglädje och intresse för facklitteratur. Kursen är helt unik och finns inte på något annat lärosäte i landet. Syftet är att ge studenterna kunskaper och färdigheter inom facklitteraturens område.
– Det är många som går med författardrömmar, men inte vill skriva skönlitteratur. Inom facklitteratur kan man till exempel skriva om något man är väldigt intresserad av, säger Ingela Norberg som är en av kursens lärare och fortsätter:
– Det kan vara allt från reseskildringar till trädgårdsarbete till fotografi, eller om man vill skriva populärvetenskapligt om forskning. I den här kursen får man redskap för att komma i gång och vi ser gärna att man har en egen bokidé att jobba med under kursen, men man behöver inte ha det.
Läs hela artikeln här på op.se