Maskinteknik AV, Additiv tillverkning i metall, 7,5 hp

Vill du bli expert inom additiv tillverkning (AM) för metaller och andra material? Denna kurs täcker det mesta från att analysera principerna, möjligheterna och begränsningarna för olika AM-metoder, till att jämföra dem med konventionella tillverkningstekniker. Vi ger dig också en introduktion till andra icke-metalliska material och till efterbearbetning och efterbehandling av AM-produkter i metall. Dessutom kommer du lära dig hur du bereder filer, med fokus på pulverbäddsmetoder (Powder Bed Fusion, PBF). Du kommer också att lära dig om kostnadsmodeller för konventionell och additiv tillverkning. Med föreläsningar från experter inom området håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna, innovationerna och utvecklingen inom additiv tillverkning i metall. Anmäl dig nu för att bli en AM-expert!

Höstterminen 2024

room Distans
  • Start: Höstterminen 2024
  • Studieperiod: Vecka 36 - 44
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Språk: Engelska
  • Anmälningskod: MIU-G4011

Sista anmälan: 15 april 2024

Du kan ändra din ansökan till och med 15 april

Se kursplanen

Undervisningens upplägg

Kursen ges på distans och har inga obligatoriska sammankomster på campus. Undervisning och obligatoriska moment, t ex examination, seminarier och handledning, sker på dagtid via lärplattformen. För att kunna genomföra kursen behöver du en dator med internetuppkoppling med möjlighet att installera programvara. Du behöver också webbkamera samt headset med hörlurar och mikrofon.

Behörighet

Avlagd kandidatexamen eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp inom maskinteknik, materialteknik, produktionsteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Minst 5 hp i vardera materialteknik, mekanik och hållfasthetslära samt minst 15 hp matematik.

Engelska kurs 6 från svenskt gymnasium eller motsvarande.

Urval

Urvalet grundas på antalet avklarade högskolepoäng som avklarats senast sista anmälningsdag, minst 30 och max 285 högskolepoäng

Kontakt

Andra kurser som kanske intresserar digSidan uppdaterades 2023-12-04