Maskinteknik AV, Additiv tillverkning och hållbarhet, 7,5 hp

Denna kurs handlar om hållbarhet i additiv tillverkning, från de material som används vidare till energi- och resursförbrukning för olika additiva metoder. Vi lär dig att tänka systematiskt kring hållbarhet och att utvärdera miljöpåverkan av additivt tillverkade produkter över hela deras livscykel. Dessutom kommer du att utveckla färdigheter för att identifiera kritiska miljöpåverkande faktorer och föreslå praktiska lösningar och åtgärder för att minimera dessa. Anmäl dig nu för att vara i framkant av hållbar tillverkning!

Höstterminen 2024

room Distans
  • Start: Höstterminen 2024
  • Studieperiod: Vecka 36 - 44
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Språk: Engelska
  • Anmälningskod: MIU-G4031

Sista anmälan: 15 april 2024

Du kan ändra din ansökan till och med 15 april

Se kursplanen

Undervisningens upplägg

Kursen ges på distans och har inga obligatoriska sammankomster på campus. Undervisning och obligatoriska moment, t ex examination, seminarier och handledning, sker på dagtid via lärplattformen. För att kunna genomföra kursen behöver du en dator med internetuppkoppling med möjlighet att installera programvara. Du behöver också webbkamera samt headset med hörlurar och mikrofon.

Behörighet

Avlagd kandidatexamen eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp inom maskinteknik, materialteknik, produktionsteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Minst 5 hp i vardera materialteknik, mekanik och hållfasthetslära samt minst 15 hp matematik.

Engelska kurs 6 från svenskt gymnasium eller motsvarande.

Urval

Urvalet grundas på antalet avklarade högskolepoäng som avklarats senast sista anmälningsdag, minst 30 och max 285 högskolepoäng

Kontakt

Andra kurser som kanske intresserar digSidan uppdaterades 2023-12-09